20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Κυκλοφοριακό «χάος» από ακινητοποιημένα ρομποταξί στους δρόμους του San Francisco

    Μπορεί τα ρομποταξί που λειτουργούν αυτόνομα χωρίς οδηγό να ακούγονται ωραία στη θεωρία, όμως τα πράγματα στην πράξη δεν είναι πάντα όπως τα υπολογίζουν οι εταιρείες. Ένας μικρός στόλος ρομποταξί της Cruise στο San Francisco ξαφνικά ακινητοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο για μερικές ώρες, μέχρι οι υπάλληλοι της εταιρείας να φτάσουν στο σημείο και να βάλουν σε τάξη την κατάσταση.

    Η Cruise λάνσαρε τα διαφημιστικά οχήματα την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη, τα οποία είχαν άδεια να κυκλοφορήσουν σε συγκεκριμένους δρόμους μόνο αργά το απόγευμα. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το ατυχές περιστατικό, δίνοντας και μερικές πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη. «Είχαμε ένα πρόβλημα την προηγούμενη εβδομάδα που προκάλεσε την ακινητοποίηση κάποιων οχημάτων. Από τη στιγμή που το ζήτημα λύθηκε και κανένας επιβάτης δεν ενεπλάκη, ζητάμε συγγνώμη σε όλους αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν», ανέφερε εκπρόσωπος.

    Η εταιρεία κέρδισε την πρώτη άδεια για ταξί χωρίς οδηγό στην μεγάλη πόλη των ΗΠΑ και ξεκίνησε να προσφέρει δωρεάν διαδρομές τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Η υπηρεσία προσφερόταν με πληρωμή από τις 24 Ιουνίου, αρκετοί επιβαίνοντες όμως άρχισαν να παρατηρούν προβλήματα. Οι απόψεις διίστανται. Ένας επιβάτης παρατήρησε ότι το ρομποταξί επέλεγε μια εξαιρετικά μακρά διαδρομή για να τον πάει σπίτι του, ενώ άλλος έμεινε τόσο ικανοποιημένος που άφησε φιλοδώρημα σε ένα ταξί χωρίς οδηγό.

    Διαβάστε επίσης:

    Απίστευτο και όμως αληθινό! Εξαφανίστηκε από το Twitter ο Elon Musk (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles