21.4 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
More

  Lenovo Smart Paper: Κάνοντας την τέχνη των digital σημειώσεων… μαγική! (CES 2023)

  Οι σημειώσεις είναι μια αναγκαιότητα για πολλούς, είναι όμως κουραστικό να κρατάς σημειώσεις σε χαρτιά στο πλαίσιο του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπου προτεραιότητα έχει η μετακίνηση με το ελάχιστο δυνατό βάρος, ενώ παράλληλα δεν είναι ότι καλύτερο για το περιβάλλον. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, όμως, υπάρχουν επαγγέλματα και σπουδές που προκρίνουν τη φυσική και ενστικτώδη γραφή με το χέρι, έναντι της πληκτρολόγησης. Προκειμένου να προσφέρει μια νέα αλλά ταυτόχρονα οικεία εμπειρία, για όσους χρειάζεται να κρατούν πολλές σημειώσεις, η Lenovo παρουσίασε το Lenovo Smart Paper, την εξελιγμένη πρότασή της στον τομέα των ψηφιακών σημειωματάριων. Εύκολο στο κράτημα και τη μεταφορά, το Lenovo Smart Paper είναι μια λεπτή συσκευή αφής, 10.3 ιντσών με αντιθαμβωτική τεχνολογία, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη μέσα σε ένα ελαφρύ, πλήρως μεταλλικό πλαίσιο, και είναι βέβαιο πως θα εξοικονομήσει χώρο στο σακίδιο του χρήστη της. Εκμεταλλευόμενο τη θαυμαστή τεχνολογία Ε-Ink, αυτό το ψηφιακό σημειωματάριο προσφέρει στους χρήστες την αίσθηση της γραφίδας πάνω στο χαρτί, στην οποία είναι συνηθισμένοι, παράλληλα με μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες που βελτιστοποιούν την παραγωγικότητά τους με απρόσμενους τρόπους.

  Μία Γραφίδα Για Όλα

  Τη συσκευή συνοδεύει μια ενεργή γραφίδα χωρίς μπαταρία, η οποία μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα μέσα στο πλαίσιο της συσκευής. To Lenovo Spart Paper Pen δεν χρειάζεται ποτέ φόρτιση και διαθέτει μαλακό άκρο με ταχύτητα απόκρισης έως 23 millisecond, έτσι ώστε η εμπειρία γραφής να είναι οικεία και άνετη, χωρίς καμία καθυστέρηση. Μέσα από αυτή τη μία γραφίδα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν εννέα διαφορετικές ρυθμίσεις, ανάμεσά τους στυλό διαρκείας, μολυβιού (ξύλινου και μηχανικού), μαρκαδόρου, ακόμη και καλλιγραφίας, έτσι ώστε να μην χάνουν χρόνο, αναζητώντας το κατάλληλο εργαλείο. Διαθέτοντας 4.096 επίπεδα ευαισθησίας πίεσης και αναγνώριση κλίσης στη γραφίδα, καθώς και 74 επιλογές διαμόρφωσης επιφάνειας (για παράδειγμα, διαγραμμισμένη, κενή, ακόμη και χαρτί για παρτιτούρες), οι χρήστες μπορούν εύκολα να γράφουν, σχεδιάζουν, σκιτσάρουν, σκιάζουν και εικονογραφούν με ακρίβεια, επί ημέρες.

   

  Εξυπνότερες Σημειώσεις για Όλους

  Εκτός του ότι προσφέρει την αίσθηση και την ακρίβεια της γραφής πάνω σε πραγματικό χαρτί, αυτό το ψηφιακό σημειωματάριο παρέχει επίσης ένα νέο επίπεδο ευκολίας που μόνο η έξυπνη, συνδεδεμένη τεχνολογία μπορεί. Διαθέτει δύο ενσωματωμένα μικρόφωνα, ικανά να μετατρέψουν το Lenovo Smart Paper σε ψηφιακό μαγνητόφωνο, επιτρέποντας στους χρήστες να ηχογραφούν κάποια σύσκεψη ή διάλεξη, ενώ παράλληλα κρατούν σημειώσεις. Αν δεν μπορούν να θυμηθούν το πλαίσιο στο οποίο κράτησαν κάποια σημείωση στη διάρκεια μίας από αυτές τις ηχογραφήσεις, μπορούν απλά να επιλέξουν τη σημείωση για να ακούσουν μια σύντομη αναπαραγωγή των όσων λέγονταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή μπορούν να ακούσουν και ολόκληρη την ηχογραφημένη διάλεξη από την αρχή.

  Με 50GB αποθηκευτικού χώρου, αρκετού για να συγκεντρώσει περισσότερες από 50.000 σελίδες σημειώσεων, οι χρήστες μπορούν εύκολα να διαγράφουν και να μετακινούν σημειώσεις, οργανώνοντάς τες παράλληλα σε φακέλους. Τέλος στο φυλλομέτρημα προκειμένου να βρεθεί μια σημείωση πριν από μήνες· αντίθετα, η αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά που περιλαμβάνει χιλιάδες χειρόγραφες σημειώσεις μπορεί να εκτελεστεί μέσα σε δευτερόλεπτα, ενώ εξίσου εύκολα μπορεί να μετατραπούν οι χειρόγραφες σημειώσεις σε κείμενο. Έχοντας πρόσβαση σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία μέσω του eBooks.com, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν γρήγορα λέξεις-κλειδιά στα ψηφιακά βιβλία και σημειώσεις που έχουν αποθηκεύσει στη συσκευή. Μέσα από την εφαρμογή Lenovo Smart Paper, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις σημειώσεις και τα βιβλία τους από οπουδήποτε, καθώς και τη δυνατότητα cloud sync ώστε να κρατούν αντίγραφα των αρχείων τους, τα οποία μπορούν να συγχρονίζονται σε διάφορες συσκευές που τρέχουν λειτουργικό Android, iOS και Windows. Με την εφαρμογή αυτή, οι χρήστες μπορούν επίσης να μεταγράφουν ηχογραφήσεις και να μεταφράζουν κείμενα σε διάφορες γλώσσες.

  Πέτρος Κυπραίος
  Πέτρος Κυπραίος
  Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles