24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Lucy: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα διαστημική αποστολή της NASA

    Αύριο, στις 12:34 μ.μ. ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί η εκτόξευση από τη Φλόριντα της νέας διαστημικής αποστολής της NASA που φέρει το όνομα Lucy. Στόχος της αποστολής είναι η εξερεύνηση για πρώτη φορά των πολυπληθών Τρωικών αστεροειδών κοντά στον Δία. Το σκάφος θα πραγματοποιήσει ένα 12ετές ταξίδι. Θα περάσει κοντά από οκτώ αστεροειδείς, οι περισσότεροι από τους οποίους θα είναι Τρωικοί. Πρόκειται για δύο ομάδες αστεροειδών με ονόματα από την «Ιλιάδα» του Ομήρου.

    Η συγκεκριμένη αποστολή αναμένεται να επιτρέψει στους επιστήμονες να ρίξουν την πρώτη κοντινή ματιά σε αυτούς τους αστεροειδείς. Έχουν μια ποικιλία χρωμάτων από το γκρι έως το σκούρο κόκκινο και πιστεύεται ότι είναι απομεινάρια που ξέμειναν στο διάστημα μετά τον σχηματισμό του Δία, του Κρόνου και των άλλων μακρινών εξωτερικών πλανητών.

    Το σκάφος Lucy έχει μήκος περίπου 15 μέτρα. Πήρε το όνομα του ομώνυμου γνωστού Αυστραλοπίθηκου ηλικίας 3,2 εκατομμυρίων ετών και συναρμολογήθηκε στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA. Διαθέτει δύο μεγάλους ηλιακούς συλλέκτες πλάτους επτά μέτρων ο καθένας και τέσσερα επιστημονικά όργανα για να μελετήσει τη χημική σύνθεση, μάζα, θερμοκρασία και τοπογραφία των αστεροειδών, ενώ παράλληλα θα τους φωτογραφίσει.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκτόξευση της Lucy μέσω της τηλεόρασης της NASA στη διεύθυνση: https://www.nasa.gov/nasalive

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles