18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Εξαφανίζοντας μία ολόκληρη χώρα από το internet: τη Συρία

    Τρίτη 07 Μαϊου, ώρα 9:45 το βράδυ, τοπική ώρα. Η Συρία εξαφανίζεται από το παγκόσμιο internet. Τετάρτη 08 Μαϊου 11:00, ώρα Ελλάδος. Κανένα σημάδι δεν δείχνει ότι η χώρα αυτή έχει ηλεκτρονική επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.

    Syria outage

    Την αναφορά πως κάποιος «κατέβασε» τους διακόπτες του Internet στη Συρία έδωσε η Google εδώ. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται μία ολοκληρωτική διακοπή των επικοινωνιών της χώρας μέσω διαδικτύου με την προηγούμενη, τον Νοέμβριο, η διακοπή αυτή να διαρκεί 3 ολόκληρες ημέρες. Η κυβέρνηση Assad τότε κατηγόρησε τους «αντάρτες» για παραβίαση του συστήματος επικοινωνιών, αλλά οι περισσότεροι γνωρίζουν τι συμβαίνει. Τέτοιας έκτασης διακοπή πρόσβασης μπορεί να συμβεί μόνο αν το καθεστώς αποφασίσει να απομονώσει τη χώρα.

    Γιατί; Ποιος ξέρει. Θα μάθουμε, με τον τρόπο που μαθαίνουμε όλα όσα συμβαίνουν εκεί. Με  αριθμούς  νεκρών, σκοτωμένα παιδιά και δυστυχισμένους ανθρώπους ενώ κάποιος προσπαθεί να αποφασίσει αν η μέθοδος του θανάτου κάποιων από αυτούς, έγινε με την χρήση του αερίου σαρίν.

    Update: 09/05/2013 10:23 H Συρία απκαταστάθηκε στον παγκόσμιο χάρτη των συνδεδεμένων χωρών, 19,5 ώρες μετά την πρώτη διακοπή. Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο δηλώνει πως ο λόγος της διακοπής ήταν βλάβη στο κεντρικό καλώδιο οπτικής ίνας, το οποίο αποκαθίσταται σταδιακά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles