15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Με στελέχη της Google και της Meta συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Αρκετοί είναι οι τεχνολογική “κολοσσοί” που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, ώστε να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε χτες συνάντηση με τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Matt Brittin.

    Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, συζητήθηκε η προοπτική αύξησης των επενδύσεων της Google στη χώρα μας, η ευρύτερη αξιοποίηση εργαλείων που ήδη διαθέτει η Google στην Ελλάδα για προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, όπως επίσης και τα σχέδια της εταιρείας για υπόγεια καλώδια που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή (Blue Submarine Cable System).

    Photo: (Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

    Εκτός από τις επαφές με τον Matt Brittin, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε και τον Πρόεδρο της Meta για Διεθνείς Υποθέσεις, Nick Clegg, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τις τεχνολογικές εξελίξεις, το μέλλον του διαδικτύου και τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προώθηση καινοτομιών στην Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης:

    Vodafone Giga WiFi Home: Nέα τιμή προσφοράς και με τριπλάσια διαθέσιμα GB δωρέαν για σταθερή σύνδεση μέσω 4G+ και ίντερνετ παντού (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles