16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Microsoft Smartwatch! Και άλλος παίκτης στην αγορά των wearables!

    Σύμφωνα με το έγκριτο Forbes, η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του δικού της smartwatch! Μετά τη Sony, τη Samsung, τη Google (η οποία ετοιμάζει την Android  Wear platform) και την Apple (με το πολυαναμένομενο iWatch), έφτασε η ώρα για τον κολοσσό από το Redmond να αφήσει τη δική του σφραγίδα στην αναπτυσσόμενη αγορά των wearable συσκευών.

    smartwatches7

    Το Microsoft Smartwatch, βρίσκεται ήδη στην αρχική φάση της ανάπτυξης και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει για αυτό, το έξυπνο ρολόι της Microsoft θα κυκλοφορήσει με μία σειρά από εξελιγμένους σένσορες, οι οποίοι θα παρακολουθούν τους χτύπους της καρδιάς αλλά και άλλες ζωτικές ενδείξεις του οργανισμού. Στη διαδικασία του σχεδιασμού του αναμένεται να συνεισφέρει και η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Kinect του Xbox, η οποία θα παρέχει τις γνώσεις της πάνω στον τομέα του optical engineering. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγκριτο περιοδικό, η προγραμματιστική ομάδα που υποστηρίζει το Microsoft Smartwatch έχει ήδη δημιουργήσει μία software πλατφόρμα, η οποία θα αναλάβει το έργο της συσχέτισης των διαφόρων δεδομένων που λαμβάνουν οι σένσορες της συσκευής, δημιουργώντας έτσι μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη κατάσταση της υγείας του χρήστη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η αυτονομία της μπαταρίας του Microsoft Smartwatch, θα διαρκεί μέχρι και δύο ημέρες, ενώ επιπλέον θα μπορεί να συνεργαστεί με άλλα smartphones του ανταγωνισμού, τα οποία διαθέτουν iOS και Android λειτουργικά συστήματα.

    Το Microsoft Smartwatch είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί και επίσημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και η δημιουργία του μας αποδεικνύει ότι η μάχη για την επικράτηση στην αγορά των wearables έχει αρχίσει να φουντώνει για τα καλά!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles