17.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    MWC 2014: Τι μπορείτε να δείτε στη Βαρκελώνη (εκτός από κινητά και τεχνολογίες)

    Σύμφωνοι, ο λόγος που ήρθαμε στη Βαρκελώνη είναι το MWC, τα κινητά, τα wearables, το Internet of the things, η ομιλία του Mark και άλλα πολλά τεχνολογικά και εμπριμέ.

    Υπάρχει το συνέδριο, η έκθεση και απεριόριστες εκδηλώσεις, αφού αυτές τις μέρες η Βαρκελώνη είναι Mobile Capital. 

    Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη είναι ότι η πόλη δεν παύει ποτέ να είναι ένα απέραντο πάρκο ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας ατέλειωτες στιγμές ξεκούρασης και διασκέδασης. Γιατί δεν μπορεί: Κάποια στιγμή ανάμεσα στην έκθεση και το ξενοδοχείο ή ανάμεσα στο ξενοδοχείο και εκείνο το δείπνο στη Barceloneta θα βρείτε και λίγο καιρό για εσάς.

    Ας δούμε μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

    La Sagrada Familia

    Ένα έργο του Gaudi που κατασκευάζεται από το 1882 και δεν αναμένεται να τελειώσει πριν από το 2026. Αυτή την εποχή δεν θα συναντήσετε τις τεράστειες ουρές που θα βρείτε το καλοκαίρι και έτσι μπορείτε να δείτε από κοντά τις προσόψεις προσπαθώντας να καταλάβετε το συμβολισμό τους ή να εντυπωσιαστείτε από το εσωτερικό του ναού. Μπορείτε επίσης να δείτε το μικρό μουσείο που υπάρχει στο υπόγειο, να δείτε τα μοντέλα αλλά και το κρεβάτι του διάσημου αρχιτέκτονα και να αγοράσετε αναμνηστικά από το κατάστημα. Θα νοιώσετε δέος βλέποντας τον πύργο του Χριστού που έχει ύψος 170 μέτρα και είναι μικρότερος κατά 1 μέτρο από το λόγο Montjiuc που δεσπόζει πάνω από την πόλη διότι ο βαθειά θρησκευόμενος Gaudi πίστευε ότι η ανθρώπινη δημιουργία του δεν θα έπρεπε να περνάει αυτή του Θεού. O πιο κοντινός σταθμός του μετρό είναι Sagrada Famiglia και έρχονται δύο γραμμές (L5 και L2)

    Sagrada_Familia (Medium)

    Park Guell

    Το πάρκο Guell είναι ένα ακόμη δημιούργημα του Gaudi και περιέχει πολλά έργα του αλλά και το σπίτι που έζησε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο αρχιτέκτονας. Η είσοδος είναι 10 ευρώ και μπορείτε να μπείτε από μία από τις τρεις εισόδους. Ενώ αρχικά η βασική είσοδος ήταν από την κάτω πλευρά (την εποχή που ήταν δωρεάν) τώρα εξυπηρετεί να μπείτε από τη δεξιά πλευρά (όπου βρίσκεται και το parking). Έτσι μπορείτε να δείτε πρώτα το σπίτι του Gaudi (αν θέλετε να μπείτε μέσα υπάρχει extra χρέωση) αλλά μπορείτε να διασχίσετε την αυλή όπου υπάρχουν αρκετά από τα έργα του. Στη συνέχεια (και αφού ελέγξουν τα εισητήριά σας) θα περάσετε στο τεράστιο “μπαλκόνι” που προσφέρει εξαιρετική θέα θα κατεβείτε κάτω για να απολαύσετε τα δωρικά υποστυλώματα, να βγάλετε την κλασική φωτογραφία δίπλα στον δράκο και να φωτογραφήσετε τα κτήρια της εισόδου. Το δεξί από αυτά κοιτώντας την έξοδο είναι το κατάστημα που έχει δύο ορόφους. Η θεά από τον δεύτερο όροφο είναι εντυπωσιακή. Ο πιο κοντινός σταθμός του μετρό είναι ο Lesseps (γραμμή L3) αλλά απαιτείται περίπου ένα 15λεπτο περπάτημα.

    IMG_2049 (Medium)

    La Rambla

    Είναι το βασικό τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης και δεν υπάρχει τουρίστας που δεν την έχει περπατήσει. Συνδέει την Πλάθα Καταλούνια με το άγαλμα του Κολόμβου που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και έχει μήκος 1200 μέτρα. Υπάρχουν πολλά περίπτερα με σουβενίρ, πολλοί καλλιτέχνες αλλά και πλήθος κόσμου, ενώ κατά κανόνα τα εστιατόρια της περιοχής είναι περισσότερο τουριστικά και δε φημίζονται για τις γκουρμέ επιδόσεις τους. Επίσης υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι πορτοφολάδες κλπ ένα είδος που ευδοκιμεί όπου υπάρχει πολυκοσμία και ανυποψίαστοι τουρίστες. Εσείς απλά φροντίστε να είστε από τους υποψιασμένους. Κατεβαίνοντας τη Ράμπλα θα συναντήσετε το Palau de la Virreina, το θέατρο Liceu (όπερα) αλλά και την αγορά La Boqueria. Λίγο πιο κάτω στρίβετε αριστερά και βρίσκεστε στην πλατεία Reial (όπου υπάρχουν και 1-2 πολύ αξιόλογα εστιατόρια) στο αριστερό σας χέρι όπως μπαίνετε στην πλατεία. Περνώντας από τη στοά που υπάρχει ανάμεσά τους στρίψτε δεξιά και όλο ευθεία θα βγείτε στην παλιά πόλη και τη  γοτθική συνοικία. Αν συνεχίστε στη Ράμπλα όταν φτάσετε στο άγαλμα του Κολόμβου στο δεξί σας χέρι υπάρχει το εξαιρετικό Ναυτικό Μουσείο.

    Spain-Barcelona-La-Rambla-Day-L

     

    La Boqueria

    Λειτουργεί από το 1217, αλλά στη μορφή που έχει σήμερα λειτουργεί από το 1853, ενώ το 1914 μπήκε και η μεταλλική σκεπή. Εδώ θα βρείτε αλλαντικά, φρούτα, λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά. Απολαύστε έναν από τους φυσικούς χυμούς (1€) και δοκιμάστε τις τοπικές σπεσιαλιτέ στα μεζεδοπωλεία και στους πάγκους. Δοκιμάστε το jamon που προσφέρεται σε χωνάκια αλλά και τις κροκέτες μπακαλιάρου. Αγοράστε γκουρμέ σουβενίρ για τους φίλους και τους συναδέλφους στο γραφείο. Η πιο κοντινή γραμμή του μετρό είναι Liceu (L3)

    La boqueria 6 (Medium)

    Αυτά είναι όλα όσα προλάβαμε κα κάνουμε εμείς σε μία κουραστική ημέρα γεμάτη εμπειρίες. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε τα τουριστικά λεωφορεία hop on – hop off που ξεκινούν από την Πλάθα Καταλούνια. Υπάρχουν δύο διαφορετικές γραμμές (και μία τρίτη το καλοκαίρι). Το ημερήσιο εισιτήριο είναι 27 ευρώ γι αυτό φροντίστε να ξεκινήσετε νωρίς για να βγάλει τα λεφτά του. Υπάρχουν πολύ περισσότερα αξιοθέατα στην πόλη. Μπορείτε να ανεβείτε το λόφο του Montjuic και από εκεί να πάρετε το τελεφερίκ για να κατεβείτε στην Barceloneta, μπορείτε να δείτε την casa Battlo και την La Pedrera, τα σπίτια που έχει δημιουργήσει ο Gaudi στο Πασέο ντε Γκαρθια, να ξεκουραστείτε στο Πάρκο de la Ciutadella, να προσκυνήσετε στο ναό του ποδοσφαίρου (Estadio Nou Camp) και πολλά ακόμη που περιγράφουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί και ξεφεύγουν από τα όρια αυτού του άρθρου που θέλησε απλά να σας δώσει κάποιες ιδέες σχετικά με το πώς θα περάσετε ευχάριστα τις (λίγες) ελεύθερές σας ώρες στη Βαρκελώνη. Καλή διασκέδαση!!!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles