18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    “Ναυάγησαν” τα σχέδια του Facebook για τo Instagram Kids

    Το Facebook, το οποίο το τελευταίο διάστημα δέχεται σφοδρή κριτική, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σταμάτησε το project που ως στόχο είχε την ανάπτυξη του παιδικού Instagram.

    Τι δήλωσε η εταιρεία

    “Ενώ πιστεύουμε ότι το να κατασκευάσουμε το Instagram Kids είναι η σωστή κίνηση, θα μεταφέρουμε το project για αργότερα. Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην ασφάλεια των εφήβων, επεκτείνοντας τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την επίβλεψή τους”, ανακοίνωσε η εταιρεία. Ο επικεφαλής Adam Mosseri ανέφερε ότι η εφαρμογή απευθυνόταν σε παιδιά 10 με 12 ετών, δηλώνοντας:

    “Η πραγματικότητα είναι πως τα παιδιά είναι ήδη στο διαδίκτυο και πιστεύουμε πως είναι καλύτερα για τους γονείς να έχουν την επιλογή να δώσουν στα παιδιά τους πρόσβαση σε μια εκδοχή του Instagram που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτά -όπου οι γονείς μπορούν να επιβλέπουν και να ελέγχουν την εμπειρία τους- από το να εξαρτώνται από την ικανότητα μιας εφαρμογής να επαληθεύει την ηλικία των παιδιών που είναι πολύ μικρά για να έχουν ταυτότητα”.

    Η αλλαγή σχεδίου ήρθε μετά τις αποκαλύψεις της Wall Street Journal που έδειξαν ότι το Instagram είναι «τοξικό» για πολλούς εφήβους, κυρίως για τα νεαρά κορίτσια.

    Διαβάστε επίσης:

    “Τοξικό” το Instagram για το 32% των νέων κοριτσιών

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles