20.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Νέες απολύσεις στη βιομηχανία του gaming

    Η Amazon αποτελεί την τελευταία εταιρεία που προχωρά σε περικοπές θέσεων στη βιομηχανία του gaming, καθώς απολύει 180 υπαλλήλους εν μέσω αναδιάρθρωσης. Ο γίγαντας του διαδικτύου, ο οποίος κατέχει τη γνωστή πλατφόρμα Twitch, κλείνει επίσης το δικό του κανάλι.

    Αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές που θα πλήξουν τη βιομηχανία των video games το 2023, η οποία έχει δει περίπου 6.500 απώλειες θέσεων εργασίας. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η χρονιά σημαδεύτηκε από την κυκλοφορία επιτυχημένων παιχνιδιών από franchises όπως το Zelda, το Spider-Man και το Mario.

    Τους τελευταίους έξι μήνες, εταιρείες παιχνιδιών όπως η δημιουργός του Fortnite Epic Games, η εταιρεία ανάπτυξης του Assassin’s Creed Ubisoft Montreal και η δημιουργός του Pokemon Go, Niantic, ανακοίνωσαν όλες περικοπές. Η Amazon Games ιδρύθηκε το 2012, αρχικά για να κάνει παιχνίδια για κινητές συσκευές, αλλά έκτοτε έχει επεκταθεί σε μεγαλύτερους τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των online παιχνιδιών New World και Lost Ark.

    H κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω μιας σειράς περικοπών στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας το 2023, με την ίδια την Amazon να έχει περικόψει περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles