18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Neo QLED! Το μέλλον στις τηλεοράσεις έχει όνομα για τη Samsung!

    Η καινοτομία και η εξέλιξη «ρέει» στις φλέβες των προϊόντων της Samsung και αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε όχι μόνο στις mobile συσκευές της, αλλά και στην κατηγορία των smart τηλεοράσεων, όπου η κορεατική εταιρεία έχει επιτύχει ουκ ολίγα “milestones”. Σε μια εποχή αρκετά δύσκολη ακόμη και για την τεχνολογία, η Samsung εξακολουθεί να ορίζει τα trends, προτείνοντας δυναμικές λύσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του αγοραστικού κοινού. Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των Samsung Neo QLED τηλεοράσεων πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα όχι μόνο για το όραμα της Samsung στην συγκεκριμένη αγορά, αλλά και να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

    Συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες (οι οποίοι όλοι γνωρίζουμε ότι χαρακτηρίζονται από την πανδημία) φαίνεται να επικρατεί μια τάση όπου οι περισσότερες ίντσες δείχνουν να κερδίζουν έδαφος. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι οι 55άρες αποτελούν το πιο δημοφιλές προϊόν. Για να καταλάβετε τη διαφορά, συγκρίνοντας το 2020 με το 2015, οι Έλληνες καταναλωτές αγόρασαν 8 φορές περισσότερες 55άρες τηλεοράσεις, ενώ για τις 75 ίντσες ο συγκεκριμένος αριθμός είναι 38 φορές παραπάνω. Σύμφωνα με τη Samsung, οι 55άρες δεν θα είναι όμως για πολύ καιρό ακόμη στο προσκήνιο, καθώς όσο περνάει ο καιρός οι τηλεοράσεις 65 ιντσών δείχνουν να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Μάλιστα με βάση τις προβλέψεις του κορεατικού γίγαντα της τεχνολογίας, οι 75 ίντσες θα αυξήσουν τις πωλήσεις τους κατά 50% μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Παράλληλα, ένα δείγμα των καταναλωτικών συνηθειών στη χώρα μας είναι ότι πλέον το 74% των Ελλήνων προτιμάει smart TVs σε σύγκριση με το παρελθόν. Άλλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι 50% των αγοραστών νέων TVs πραγματοποιούν το άλμα στις UHD, εμφανίζοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα premium TV panels, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό μερίδιο της αγοράς των UHD τηλεοράσεων αναμένεται να αγγίξει το 200% μέσα στο 2021!

    Φυσικά, η Samsung δεν επαναπαύεται ποτέ στις δάφνες της και συνεχίζει τη διαρκή αναζήτηση για ακόμη πιο εξελιγμένα τεχνολογικά προϊόντα. Εμμένοντας στο τρίπτυχο larger-smarter-better που χαρακτηρίζει το προϊοντικό της line-up, λανσάρει τις σειρές Neo QLED 8K και 4K, οι οποίες όχι μόνο προσφέρουν μια σειρά από smart λειτουργίες, αλλά ανταποκρίνονται πλήρως στο νέο ρόλο που έχει αποκτήσει η TV στο σπίτι, βοηθώντας τον χρήστη της στα καθημερινά tasks του που ξεκινούν από την ψυχαγωγία και φτάνουν μέχρι την τηλεργασία! Η σειρά τηλεοράσεων Neo QLED της Samsung διασφαλίζει βελτιωμένη εμπειρία προβολής, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που προβάλλεται, χάρη στον επεξεργαστή Neo Quantum της Samsung και την τεχνολογία Quantum Matrix Pro με τα νέα Quantum Mini LED, που έχουν το 1/40 του μεγέθους των συμβατικών LED, παρέχοντας λεπτομερή έλεγχο φωτισμού. Με βαθύτερο μαύρο, εντονότερο φωτισμό, 100% όγκο χρώματος και πιο έξυπνη από ποτέ τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας 8Κ, η Samsung NeoQLED προσφέρει μια εξαιρετικά ρεαλιστική εικόνα.

    Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία OTS Pro, ο 3D ήχος πλαισιώνει άριστα την εικόνα ακολουθώντας κάθε κίνηση σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, δίνοντας στον κάτοχο της τηλεόρασης τη δυνατότητα να ακούσει κάθε ηχητική λεπτομέρεια. Επιπλέον, η τηλεόραση και η ηχομπάρα συνεργάζονται για το βέλτιστο αποτέλεσμα, καθώς η λειτουργία Q-symphony εξελίσσει τον ήδη καθηλωτικό ήχο της Neo QLED, για μια ενορχηστρωμένη εμπειρία ήχου surround. Ακόμα, η τεχνολογία ήχου SpaceFit αναλύει το περιβάλλον δωματίου και στη συνέχεια βαθμονομεί αυτόματα τον ήχο της τηλεόρασης στις βέλτιστες ρυθμίσεις του, για απολαυστικά εντυπωσιακό ήχο ανεξαρτήτως από την τοποθέτηση της τηλεόρασης. Οι Samsung Neo QLED τηλεοράσεις διαθέτουν εντυπωσιακό μινιμαλιστικό σχεδιασμό Infinity One, με μία πολύ λεπτή οθόνη, το οποίο εξαφανίζοντας τα μαύρα πλαίσια, όχι μόνο προσθέτει νέα επίπεδα στην κορυφαία εικόνα και τον ρεαλισμό στην εμπειρία προβολής, αλλά προσφέρει και μια εντελώς εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εμφάνιση που αναβαθμίζει την εικόνα κάθε εσωτερικού χώρου. Επίσης, η επιτοίχια βάση Slim Fit Wall-Mount (πωλείται ξεχωριστά)  δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να τοποθετήσουν την τηλεόρασή τους τοίχο, χωρίς σχεδόν καθόλου κενό ενώ η λύση Slim One Connect της Samsung, είναι πλέον πιο λεπτή και αναδιαμορφωμένη, ώστε να κρύβει πλήρως τα περιττά καλώδια και την ακαταστασία, στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ή τακτοποιημένα στο πλάι αυτής.

    Και φυσικά, οι εξελιγμένες Neo QLED είναι μόνο η αρχή, καθώς η Samsung έχει στα σκαριά το επόμενο εξελικτικό στάδιο που δεν είναι άλλο από την Micro LED TV, ένα concept που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη τηλεόραση και τη μορφή της. Όμως αυτά θα τα δούμε εν καιρώ, καθώς σίγουρα η Samsung έχει πολλούς καλά κρυμμένους άσσους στο μανίκι της!

    *****

    Η σειρά Samsung Neo QLED 8K (QN800A και QN900A) διατίθεται στις διαστάσεις 65’’, 75’’ και 85’’ και όσοι την προ-παραγγείλουν θα πάρουν δώρο το Samsung Atmos Soundbar Q950T. Αντίστοιχα, η σειρά 4K (QN95A, QN90A και QN85A) καλύπτει ένα μεγαλύτερο εύρος διαστάσεων, ξεκινώντας από τις 50’’, και θα διατίθεται για προ-παραγγελία με δώρο το Samsung Atmos Soundbar Q70T. Η προ-παραγγελία θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου.  

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles