18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Νέο Σχέδιο Ενίσχυσης Νεανικής Επιχειρηματικότητας για περιοχές εντός των Βρετανικών Βάσεων

    Για σκοπούς ίσης μεταχείρισης των πολιτών, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ), ετοίμασε ένα νέο Σχέδιο Ενίσχυσης Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε περιοχές που βρίσκονται εντός των Βρετανικών Βάσεων. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από σήμερα (Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021) και θα τερματιστεί στις 31/12/2021 ή/και πιο νωρίς αν εξαντληθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Σχεδίου που ανέρχεται στις €500.000.

    Η ένταση της χορηγίας του Σχεδίου, ανέρχεται στο 70% για τους νέους ηλικίας 18-29, ενώ για άνδρες ηλικίας 30-50 και γυναίκες ηλικίας 30-55 η ένταση της χορηγίας θα ανέρχεται στο 60%. Η χορηγία υπολογίζεται πάνω στο κόστος των επιλέξιμων δαπανών της επένδυσης (εξοπλισμός, ειδικές εγκαταστάσεις, ανέγερση, αγορά ή και ανακαίνιση/διαμόρφωση χώρων, προβολή-προώθηση και άλλες δαπάνες), με ανώτατο επιλέξιμο προϋπολογισμό ανά επιχείρηση τις €120.000 για δραστηριότητες που αφορούν τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τον τουρισμό.

    Το Σχέδιο στοχεύει στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας δίνοντας έμφαση σε ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως είναι οι νέοι και οι γυναίκες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε οποιανδήποτε οικονομική δραστηριότητα εξαιρουμένων αυτών που αναφέρονται στους Οδηγούς των Σχεδίων, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους, την εμπειρία, την κατάρτιση και τα ταλέντα τους.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τον Οδηγό του Σχεδίου, στον οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες, το Έντυπο Αίτησης και κάθε άλλο απαιτούμενο έντυπο ή έγγραφο, από την ιστοσελίδα του ΥΕΕΒ meci.gov.cy (Υπηρεσία Βιομηχανίας & Τεχνολογίας).

    Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Υπουργείο Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας, 1421, Λευκωσία, με την ένδειξη «Σχέδιο Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας σε Περιοχές εντός των Βρετανικών Βάσεων».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles