20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Νέος γύρος απολύσεων στο Spotify – Χωρίς δουλειά 1.500 εργαζόμενοι

    Το 17% των υπαλλήλων του απολύει το Spotify, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός του Daniel Ek. Με βάση το συνολικό αριθμό των 9.241 εργαζομένων που αποκαλύφθηκε κατά την τελευταία ανακοίνωση των κερδών της εταιρείας, οι περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν πάνω από 1.500 άτομα.

    Σε ένα σημείωμα που εστάλη στο προσωπικό, ο Ek ανέφερε ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και το αυξανόμενο κόστος ευθύνονται για τις περικοπές, οι οποίες, όπως είπε, θα κάνουν το Spotify μια πιο λιτή εταιρεία. «Σήμερα, εξακολουθούμε να έχουμε πάρα πολλούς ανθρώπους αφοσιωμένους στην υποστήριξη της εργασίας και στην εργασία γύρω από την εργασία αντί να συμβάλλουν σε ευκαιρίες με πραγματικό αντίκτυπο», έγραψε ο Ek. «Καθώς μεγαλώνουμε, έχουμε απομακρυνθεί πολύ από αυτή τη βασική αρχή της επινοητικότητας», πρόσθεσε αργότερα.

    Αυτός είναι ο τρίτος μεγάλος γύρος απολύσεων του Spotify που διεξάγεται φέτος. Τον Ιανουάριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 6% του προσωπικού, ή περίπου 600 υπαλλήλους. Στη συνέχεια, τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει άλλους 200 από το τμήμα podcast της. Εκτός από τη μείωση του κόστους, το Spotify έχει επίσης κάνει κινήσεις για να αυξήσει τα έσοδα, ανεβάζοντας τις τιμές σε πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Διαβάστε επίσης:

    GTA 6: Ανακοινώθηκαν οι πλατφόρμες κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με το PC

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles