20.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    O Eric Schmidt λέει για το Siri: Απειλεί την Google

    Ενώπιον μίας επιτροπής της Αμερικανικής Γερουσίας που οργάνωσε ακρόαση με θέμα το κατά πόσον η Google εξασκεί μονοπωλιακές πρακτικές, ο Eric Scmidt, πρώην CEO της Google δήλωσε πως το Siri, η ψηφιακή βοηθός του iPhone 4S αποτελεί απειλή για την Google καθώς αλλάζει τα δεδομένα στο πεδίο της αναζήτησης, που είναι και η βασική “δουλειά” της Google.

    Είναι όμως το Siri, μία καινοτομία που μπορεί να απειλήσει σε τέτοιο βαθμό την Google; Ας είμαστε ειλικρινείς. Μπορεί η Siri, αλλά και οποιαδήποτε τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης στα smartphone μας,  να βολεύει αρκετά όταν κάποιος δεν θέλει να απασχολείται με μία οθόνη αφής, είτε γιατί βρίσκεται εν κινήσει, είτε γιατί ασχολείται με κάτι άλλο. Βρίσκει περισσότερα αποτελέσματα; Μάλλον όχι. Βρίσκει πιο ακριβή αποτελέσματα; Και πάλι όχι. Λειτουργεί πάντα; … Είναι όμως διασκεδαστική. Και αυτό στην αγορά των smartphones έχει σημασία.

    Αποτελεί όμως απειλή για την Google; Μεταξύ μας, όχι. Ο Eric Schmidt χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Siri και το πόσο δημοφιλές έχει γίνει για να αποδείξει στην επιτροπή πως η Google δεν είναι μονοπώλιο και ότι υπάρχουν και άλλες εταιρίες που αλλάζουν την αγορά σε τέτοιο βαθμό που η Google “τρέχει” από πίσω τους.

    Πηγή: Apple Insider

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles