23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Ο “Κάπτεν Κερκ” στα 90 του έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα

    Ο ηθοποιός Ουίλιαμ Σάτνερ, γνωστός ως Κάπτεν Κερκ στη σειρά Star Trek, αποτελεί το γηραιότερο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα. Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας Blue Origin εκτοξεύτηκε από το δυτικό Τέξας και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το «σύνορο» του διαστήματος.

    Από τις ταινίες στην πραγματικότητα

    Στο διαστημόπλοιο, μαζί με τον 90χρονο ηθοποιό υπήρχαν άλλοι τρεις επιβάτες. Δύο επιχειρηματίες, που πλήρωσαν για το ταξίδι αυτό και ένα στέλεχος της εταιρείας. Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη, με τη βοήθεια τριών αλεξιπτώτων.

     

    Σύμφωνα με τον Σάτνερ, αυτή ήταν «η πιο έντονη εμπειρία» που μπορούσε να διανοηθεί. Αυτό δήλωσε ο Καναδός ηθοποιός μετά την ασφαλή επιστροφή της κάψουλας στο Τέξας. «Είμαι τόσο συγκινημένος. Ήταν εκπληκτικό», είπε, αφηγούμενος το ταξίδι του στον Τζεφ Μπέζος, που έσπευσε στο σημείο της προσγείωσης για να τον υποδεχτεί πίσω στη Γη. «Πρέπει να το κάνει όλος ο κόσμος αυτό», πρόσθεσε ο «κάπτεν Κερκ» που μέσα από τις ταινίες του έχει ταξιδέψει κινηματογραφικά στις εσχατιές του σύμπαντος.

    Αυτή ήταν η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή του πυραύλου του Μπέζος, ο οποίος σκοπεύει να εδραιωθεί στον νεόκοπο τομέα του διαστημικού τουρισμού. Ο ιδρυτής της Amazon ήταν εκείνος που έκλεισε την μπουκαπόρτα πριν από την εκτόξευση και εκείνος που την άνοιξε μετά την προσγείωση. Ο ίδιος ταξίδεψε στο διάστημα τον Ιούλιο.

    Διαβάστε επίσης: Διάστημα: Παράξενα ραδιοκύματα στη Γη από άγνωστη πηγή (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles