16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Οι μισοί κύπριοι δεν έχουν ιδέα… για το όφελος που προκύπτει από την κατάργηση του roaming (περιαγωγής) για τις κλήσεις εντός της Ε.Ε

    Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε πρόσφατα η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect) οι μισοί περίπου κύπριοι καταναλωτές (51%) φαίνεται να μην είναι ενήμεροι για τις πρόνοιες του άρθρου 50 του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1971 το οποίο προβλέπει ότι από τις 15 Μαΐου 2019 η λιανική τιμή για διεθνή κλήση σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα υπερβαίνει τα €0,19/λεπτό (πλέον ΦΠΑ) και €0,06 ανά SMS (πλέον ΦΠΑ). Στις ρυθμιζόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται κλήσεις από σταθερό και κινητό, ενώ δεν ρυθμίζονται οι υπηρεσίες MMS.

    Τα πιο πάνω περιλαμβάνονται στα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2020 σε δείγμα 27,213 ευρωπαίων πολιτών με θέμα «ECommunications in the Single Market».

    Πέραν των πιο πάνω, από το 49% των κυπρίων που δήλωσαν πως γνωρίζουν τις εν λόγω πρόνοιες, το 15% δήλωσε πως το έχει υπόψη του αλλά δεν γνωρίζει τι ακριβώς αυτό σημαίνει στην πράξη.

    Το ΓΕΡΗΕΤ, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου και το όφελος που μπορεί να προκύψει για τους καταναλωτές, υπενθυμίζει την εφαρμογή του πιο πάνω Κανονισμού, ήτοι την εφαρμογή ανώτατων τιμών  για τους καταναλωτές που πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων εντός της ΕΕ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles