35.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
More

  Οι νέες εντυπωσιακές 8K HDR Full Array LED και OLED 4Κ HDR TVs της MASTER Series της Sony στη CES 2019

  Η Sony Europe ανακοίνωσε τις νέες ZG9 8K HDR Full Array LED και AG9 4Κ HDR OLED της σειράς τηλεοράσεων MASTER.

  Οι τηλεοράσεις της σειράς MASTER της Sony αντιπροσωπεύουν την κορυφαία ποιότητα εικόνας διαθέσιμη σε οικιακούς χρήστες, προβάλλοντας εικόνες που μεταφέρουν πιστά την πρόθεση των δημιουργών. Στη σειρά MASTER συγκαταλέγονται μόνο οι κορυφαίες τηλεοράσεις της Sony και προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας, χρώμα, αντίθεση και ευκρίνεια, φτάνοντας το επίπεδο μιας επαγγελματικής οθόνης. Οι τηλεοράσεις της σειράς MASTER διαθέτουν επίσης τη λειτουργία Netflix Calibrated και το IMAX Enhanced για να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο παρέχεται ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί.

  Τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή εικόνας, X1 Ultimate για ακρίβεια στη λεπτομέρεια και την αντίθεση. Ο επεξεργαστής παρουσιάστηκε πρώτη φορά το περασμένο φθινόπωρο με τα πρώτα μοντέλα της σειράς MASTER, AF9 και ZF9 και παίζει ζωτικό ρόλο στην υψηλή ποιότητα εικόνας στα μοντέλα της σειράς Master. Ο επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate διαθέτει έναν μοναδικό αλγόριθμο ειδικά σχεδιασμένο για 8Κ περιεχόμενο, που μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει έξυπνα κάθε αντικείμενο στην εικόνα, καταλήγοντας στην απόδοση λεπτομέρειας και αντίθεσης για μια πιο ρεαλιστική εικόνα που αντιπροσωπεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια την πρόθεση του δημιουργού. Ο ήχος υψηλής ποιότητας αποτελεί βασικό κομμάτι της συνολικής εμπειρίας, καθώς και τα μοντέλα ZG9 και AG9 διαθέτουν τη νέα λειτουργία Sound-from-Picture Reality που αναπαράγει πιστά τη θέση προέλευσης του ήχου στην οθόνη έτσι, ώστε όταν οι ηθοποιοί μιλούν, ο ήχος να έρχεται απευθείας από το στόμα τους και όχι από ένα ηχείο μακριά στο κάτω μέρος της τηλεόρασης.

  Οι τηλεοράσεις εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους ZG9

  Z9G

  Οι τηλεοράσεις μεγάλου μεγέθους γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και ο στόχος της Sony με την κυκλοφορία των νέων τηλεοράσεων ZG9 98″ και 85″ είναι να απογειώσει την εμπειρία της μεγάλης οθόνης στο σαλόνι. Προκειμένου να προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας σε εξαιρετικά μεγάλες οθόνες, η Sony προσφέρει ακόμα καλύτερη ανάλυση με την πρώτη τηλεόραση 8K HDR για καταναλωτές. Με το διπλάσιο αριθμό οριζόντιων και κάθετων γραμμών, το 8K παρέχει τέσσερις φορές τα pixel των 4Κ τηλεοράσεων (ή 16 φορές την ανάλυση Full HD). Αυτή η υψηλότερη ανάλυση οδηγεί σε μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία θέασης, καθώς το 8Κ εξασφαλίζει ότι οι τηλεοράσεις μεγαλύτερου μεγέθους θα έχουν καταπληκτική ανάλυση ακόμα και από πολύ κοντά με σχεδόν καμία διαφοροποίηση των pixel.

  Βέβαια δεν είναι μόνο η ανάλυση που μετράει. Καθώς τα μεγέθη οθόνης των τηλεοράσεων γίνονται μεγαλύτερα, ο επεξεργαστής παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην ποιότητα εικόνας. Χρησιμοποιώντας έναν αποκλειστικό/πρωτότυπο αλγόριθμο, ο ισχυρός επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate έχει βελτιστοποιηθεί για να μπορεί να διαχειριστεί τα 33 εκατομμύρια pixel του 8Κ. Ο ίδιος επεξεργαστής δίνει τη δυνατότητα στο 8K X-Reality PRO, το οποίο αναπτύχθηκε πρόσφατα, να αναβαθμίσει οποιοδήποτε περιεχόμενο, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στην πραγματική ποιότητα εικόνας 8Κ χρησιμοποιώντας μια νέα, αποκλειστική βάση δεδομένων 8K για πιο ακριβή και λεπτομερή αναβάθμιση. Με μακρά ιστορία και τεχνογνωσία στην ανάπτυξη επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών και τηλεοράσεων, η Sony αναγνωρίζει ότι η ακρίβεια στην κατασκευή λεπτών εξαρτημάτων επεξεργασίας σήματος έχει ως αποτέλεσμα μια άμεσα ορατή διαφορά σε ολόκληρη την εικόνα.

  Επιπλέον, έχουν αναπτυχθεί καινούργιες τεχνολογίες αποκλειστικά για 8Κ, για τη σειρά ZG9, συμπεριλαμβανομένου και του Backlight Master Drive με full-array local dimming και 8K X-tended Dynamic Range PRO. Το Backlight Master Drive στη ZG9 προσφέρει εξαιρετικά πυκνά στοιχεία LED, τα οποία ελέγχονται ανεξάρτητα, καταλήγοντας σε μια άνευ προηγουμένου αντίθεση με έντονη φωτεινότητα και βαθιά μαύρα. Επιπλέον, για να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό το σύστημα οπίσθιου φωτισμού, το 8K X-tended Dynamic Range PRO χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια για να αυξήσει έξυπνα τη φωτεινότητα στις περιοχές όπου πρέπει να ενισχυθεί.

  Η ακριβής θέση προέλευσης του ήχου είναι ένας ακόμα βασικός παράγοντας όσο το μέγεθος των τηλεοράσεων μεγαλώνει. Λαμβάνοντας υπόψιν την εμπειρία που αποκόμισε από το Acoustic Surface Audio των OLED τηλεοράσεων, η Sony έχει επεκτείνει την ιδέα στην τηλεόραση LED ZG9 Full Array LED με τη λειτουργία Acoustic Multi-Audio. Για να αποδίδεται η εμπειρία Sound-from-Picture Reality (όπως ο ήχος βγαίνει πραγματικά από την εικόνα), το Acoustic Multi-Audio στη ZG9 χρησιμοποιεί τέσσερα ηχεία που βλέπουν προς τα εμπρός, δύο στο κάτω μέρος και δύο στην κορυφή – για να αποδώσει πιστά τη θέση προέλευσης του ήχου. Οι θεατές θα νιώθουν τον ήχο να προέρχεται από την οθόνη και όχι από το σημείο όπου βρίσκεται το ηχείο. Επιπλέον, η ZG9 διαθέτει μια λειτουργία με την οποία ο ήχος έρχεται από το κέντρο της οθόνης, για όσους έχουν ρύθμιση home cinema – η τηλεόραση γίνεται το κεντρικό ηχείο. Επιπροσθέτως, η ηχητική εμπειρία ενισχύεται από το Dolby Atmos™, το οποίο προσθέτει ένα ευρύ, πλούσιο πεδίο ήχου.

  Η ZG9 διαθέτει επίσης το X-Wide Angle για να διασφαλίσει ότι η εικόνα διατηρεί την ποιότητα και τα χρώματα ζωντανά ανεξάρτητα από τη γωνία θέασης, μειώνοντας τις μεταβολές χρώματος κατά τη θέαση εκτός του άξονα. Επίσης, το X-Motion Clarity ελαχιστοποιεί τη θαμπάδα κινήσεων χωρίς να μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης.

  Οι AG9 Premium OLED τηλεοράσεις

  A9G

  Η AG9 είναι η νέα ναυαρχίδα 4K HDR OLED τηλεόραση της Sony που διατίθεται σε 77″, 65″ και 55″, σε πολύ λεπτό και κομψό σχεδιασμό. Η εικόνα ζωντανεύει με την εξαιρετικά μεγάλη γωνία θέασης, την ακριβή αντίθεση και τα απόλυτα βαθιά μαύρα της τεχνολογίας OLED. Πάνω από 8 εκατομμύρια pixel αυτο-φωτισμού ελέγχονται με ακρίβεια και μεμονωμένα από τον επεξεργαστή εικόνας X1 Ultimate. Εκτός από τον επεξεργαστή, η AG9 διαθέτει τη λειτουργία Pixel Contrast Booster για περισσότερο χρώμα και αντίθεση σε φωτεινές περιοχές. Ως αποτέλεσμα, η AG9 προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας, αγγίζοντας την ποιότητα μιας επαγγελματικής οθόνης, που δείχνει τις εικόνες και τα χρώματα όπως είναι πραγματικά, σύμφωνα με τη πρόθεση του δημιουργού. Ο επεξεργαστής φέρνει το περιεχόμενο SD και HD πιο κοντά στην ποιότητα 4K HDR και παρουσιάζει περιεχόμενο 4K HDR με εκπληκτική ευκρίνεια.

  Η λειτουργία Acoustic Surface Audio+ παρέχει μια συναρπαστική εμπειρία ήχου, που πηγάζει από ολόκληρη την οθόνη, βάζοντας τους θεατές σε νέες συναρπαστικές εμπειρίες ψυχαγωγίας, προσφέροντας εικόνα και ήχο σε απόλυτη αρμονία. Επιπλέον, η λειτουργία TV Centre δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η τηλεόραση ως κεντρικό ηχείο σε ρύθμιση home cinema.

  Η AG9 είναι πολύ λεπτή σε βάθος, όταν είναι τοποθετημένη σε τοίχο, χρησιμοποιώντας το σύστημα τοποθέτησης SU-WL8502, εφαρμόζει στον τοίχο σε περίπου τη μισή απόσταση από το προηγούμενο μοντέλο της Sony. Επιπλέον, για την καλύτερη θέση προβολής και ευέλικτη χρήση, το SU-WL850 διαθέτει λειτουργεία περιστροφής έτσι ώστε η θέση της τηλεόρασης να μπορεί να ρυθμιστεί κατά προτίμηση.

  Για την απόλυτη ποιότητα εικόνας, η AG9 συνδυάζει τη τελειότητα της ευκρίνειας 4Κ με τη φωτεινότητα, το χρώμα και τις λεπτομέρειες του High Dynamic Range (HDR). Σημεία που ήταν προηγουμένως κρυμμένα από σκιές ή το φως του ήλιου απολαμβάνουν πλέον ευκρίνεια και λεπτομέρεια. Όπως και η ZG9, έτσι και η AG9 διαθέτει τις λειτουργίες Netflix Calibrated, IMAX Enhanced, Dolby Vision και Dolby Atmos για εμπειρία προβολής σύμφωνα με την πρόθεση του δημιουργού. 

  Το πιστοποιημένο προϊόν IMAX Enhanced θα καταστεί διαθέσιμο στην Ευρώπη σε επιλεγμένες τηλεοράσεις της σειράς Bravia. Περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και οι επιλεγμένες χώρες και ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

  Εμπειρία χρήστη

  Τόσο η ZG9 Full Array LED όσο και η AG9 OLED διαθέτουν τη λειτουργία Sony Android TV, η οποία υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από το Google Play, συμπεριλαμβανομένων του YouTube, του Netflix, του Prime Video και πολλών άλλων (η διαθεσιμότητα ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή). Για να γίνει η τηλεόραση και το σπίτι ακόμη πιο έξυπνα, οι τηλεοράσεις ZG9 και AG9 έχουν ενσωματωμένο το Google Assistant. Επιπλέον, και οι δύο τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένα μικρόφωνα που θα «λύσουν» τα χέρια των χρηστών. Οι θεατές μπορούν απλά να μιλήσουν στην τηλεόραση χρησιμοποιώντας το Google Assistant για να προγραμματίσουν γρήγορα την ημέρα τους, να ανακαλύψουν περιεχόμενο ή να δουν τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και πολλά άλλα. (Η διαθεσιμότητα του Google Assistant διαφέρει ανά περιοχή.) Οι τηλεοράσεις έχουν επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης με δημοφιλή έξυπνα ηχεία, όπως τα LF-S50G και SRS-XB501G της Sony, τη συσκευή Google Home ή τη συσκευή Amazon Echo. Με τα έξυπνα αυτά ηχεία, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την τηλεόρασή τους και να παρακολουθούν περιεχόμενο απλώς με τη χρήση της φωνής τους – περισσότερες λειτουργίες θα ακολουθήσουν σύντομα.

  Οι Android τηλεοράσεις της Sony θα είναι συμβατές με το AirPlay 2 και το HomeKit της Apple. Το AirPlay 2 σας επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα περιεχόμενο από το iPhone, το iPad και το Mac σας απευθείας στη Sony τηλεόραση σας. Παρακολουθήστε ταινίες και εκπομπές από το iTunes και άλλες εφαρμογές βίντεο και δείτε φωτογραφίες απευθείας στην τηλεόραση της Sony. Αναπαραγάγετε μουσική ή ακούστε podcasts μέσω της τηλεόραση και των ηχείων AirPlay 2 σε όλο το σπίτι, έχοντας τα όλα σε συγχρονισμό. Το HomeKit σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα και με ασφάλεια τα «έξυπνα» οικιακά προϊόντα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Home ή ζητώντας το από το  Siri στις συσκευές της Apple. Οι τηλεοράσεις μπορούν να προστεθούν στην εφαρμογή Home και να συμπεριληφθούν σε σκηνές ή αυτοματισμούς με άλλα εξαρτήματα του HomeKit. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν μια σκηνή «Βραδιά Ταινίας» στην εφαρμογή Home, για να ενεργοποιήσουν εύκολα την «έξυπνη» τηλεόρασή τους, να μειώσουν τα φώτα και απλά να ζητήσουν από το Siri να θέσει σε λειτουργία τη σκηνή. Η υποστήριξη AirPlay 2 και HomeKit θα κυκλοφορήσει στα μοντέλα ZG9, AG9, XG95, XG85 το 2019.

  Για ακόμα πιο φιλική προς το χρήστη εμπειρία, ένα νέο, εύχρηστο και έξυπνο τηλεχειριστήριο επιτρέπει στους θεατές να ελέγχουν τις συνδεδεμένες συσκευές τους, όπως αποκωδικοποιητές, συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray, κονσόλες παιχνιδιών (οι υποστηριζόμενες συσκευές διαφέρουν ανά περιοχή) χωρίς να αλλάζουν τηλεχειριστήρια. Επίσης, στο έξυπνο τηλεχειριστήριο υπάρχει το RF, έτσι ώστε η τηλεόραση να μπορεί να ελέγχεται χωρίς να είναι απαραίτητο το τηλεχειριστήριο να κοιτάει την οθόνη. Ακόμα, ένα νέο περιβάλλον χρήστη προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αγαπημένες εφαρμογές και ρυθμίσεις.

  Η Sony Europe ανακοίνωσε ότι οι AG8 4K HDR OLED, XG95 / XG90 4K HDR Full Array LED, XG85 4K HDR LED, και οι WG6 HD HDR LED τηλεοράσεις, θα είναι επίσης διαθέσιμες το 2019.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles