18.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
More

    One by Wacom – Creative pen tablet: «Περνάει τη δημιουργικότητα σας σε νέα διάσταση»!

    Εάν έχετε ποτέ επιχειρήσει να περάσετε την υπογραφή σας στο PC ή να σχεδιάσετε κάποιο πολύπλοκο σκίτσο θα καταλάβετε πολύ εύκολα ότι με τα παραδοσιακά μέσα (ποντίκι ή το trackpad του laptop) αυτό είναι σχεδόν… αδύνατο, καθώς θα πρέπει να έχετε δίπλωμα… ταχυδακτυλουργικής! Για αυτές τις περιπτώσεις όμως είναι που υπάρχουν τα drawing / pen tablets (γνωστά και ως graphic tablets), τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να δώσετε πνοή στα δημιουργήματα σας.

    One Wacom (5)

    Το μυστικό ενός ειδικού pen tablet έγκειται στο γεγονός ότι προσφέρει ασύγκριτα μεγαλύτερη ακρίβεια (σε σημείο… χιλιοστού), ενώ παράλληλα παρέχει εκπληκτική άνεση, ευελιξία και εντυπωσιακή φυσικότητα στη κίνηση. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ζωγραφίσετε ή να σχεδιάσετε ένα σκίτσο ή να διαμορφώσετε κατάλληλα τις φωτογραφίες σας στο Photoshop, αλλά ακόμη και να πλοηγειθείτε απλά στα Windows, τότε το creative pen tablet της Wacom, ονόματι One, είναι το καταλληλότερο εργαλείο που όχι μόνο θα σας βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό κάνοντας τη ζωή σας ευκολότερη, αλλά παράλληλα θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητα σας στα ύψη.

    One Wacom (1)

    One Wacom (9)

    Ο τρόπος λειτουργίας του One της Wacom είναι πολύ απλός, καθώς ουσιαστικά η ειδική επιφάνεια μπορεί να μεταφέρει στο ειδικό πρόγραμμα του υπολογιστή σας, την πίεση που ασκείτε με το ειδικό πενάκι (stylus) πάνω της. Βέβαια, οι γνώστες της τεχνολογίας θα σκεφτούν ότι υπάρχουν laptop / tablet hybrids όπως είναι το iPad Pro ή το Microsoft Surface Pro, ή ακόμη και πιο «κλασικά» και λιγότερο δαπανηρά tablets με stylus που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτού του είδους τη δουλειά. Εμείς δεν θα διαφωνήσουμε, αλλά στη μεν πρώτη περίπτωση θα πρέπει να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία, ενώ στη δε δεύτερη, το display των κλασικών tablets μπορεί πολύ εύκολα να φθαρεί και να χάσει σταδιακά τη λειτουργικότητα του στο πέρασμα του χρόνου. Μάλιστα, εάν προχωρήσετε σε αυτή την επιλογή πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι το πλέον ενδεδειγμένο, καθώς το χέρι του χρήστη ενδέχεται να «κολλήσει» πάνω στην οθόνη.

    One Wacom (2)

    One Wacom (4)

    Tο ειδικά σχεδιασμένο creative pen tablet της Wacom δύναται να προσαρτηθεί σε οποιοδήποτε laptop ή desktop PC / MAC μέσα σε χρόνο… dt, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να το συνδέσετε στην θύρα USB. Η πρόταση της Wacom μπορεί να σας φανεί λίγο δύσκολη στο να την συνηθίσετε στην αρχή, όμως όταν θα βρείτε τον τρόπο για το πως μπορείτε να χειριστείτε σωστά το stylus, κάτι μας λέει ότι θα ξεχάσετε για πάντα το mouse (αφιερώστε του λίγο χρόνο και θα σας αποζημιώσει). Το One της Wacom δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να πετύχετε την τέλεια αρμονία, καθώς σχεδιάζετε, ζωγραφίζετε ή κάνετε edit της φωτογραφίας σας με απόλυτη φυσικότητα. To ειδικό πενάκι είναι πανάλαφρο, καθώς δεν λειτουργεί με μπαταρίες, ενώ ο εργονομικός σχεδιασμός του σας δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείτε ξεκούραστα για ώρες. Επιπλέον, τα δύο buttons που βρίσκονται στο stylus είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη.

    One Wacom (7)

    One Wacom (3)

    Η ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία στην οποία βασίζεται το One της Wacom προσφέρει στον χρήστη απόλυτο έλεγχο και ακρίβεια κινήσεων και έτσι η εμπειρία σχεδίασης είναι ακριβώς η  ίδια όπως είναι το να σχεδιάζετε σε χαρτί. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η Wacom έχει φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια και επίσης η πρόταση της είναι εξαιρετικά compact και ελαφρία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφερθεί εύκολα παντού.  To σημαντικότερο όλων είναι ότι το Creative Pen της Wacom είναι πάμφθηνο, καθώς κοστίζει κοντά στα 50 ευρώ κι έτσι με ένα σχετικά μικρό κόστος αποκτάτε ένα πανίσχυρο εργαλείο που σας είναι πραγματικά χρήσιμο!

    Επίσημος αντιπρόσωπος των προϊόντων της Wacom είναι η ΑΜΥ Α.Ε.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles