17.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Παραιτείται το TikTok από την επέκταση του live shopping σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    Το TikTok μπορεί να μοιάζει τα τελευταία χρόνια με μια ασταμάτητη “μηχανή” ψυχαγωγίας, όμως υπάρχει τουλάχιστον μια δραστηριότητα της εταιρείας που δε φαίνεται να έχει ανταπόκριση στη Δύση. Το TikTok πρόκειται να “παγώσει” τα σχέδιά του για επέκταση του live shopping στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, αφού τα πρώτα δείγματα έδειξαν ότι το εν λόγω λανσάρισμα δεν ήταν επιτυχημένο.

     Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δοκίμαζε το live shopping στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον προηγούμενο χρόνο, ξεκινώντας με ένα multi-brand event που λεγόταν “On Trend” τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτά τα shopping livestreams δεν κατάφεραν να προσελκύσουν το ευρύ κοινό, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα και αρκετοί δημιουργοί να παραιτηθούν από τα πρώιμα TikTok Shop projects. Το TikTok σχεδίαζε να επεκτείνει τη δραστηριότητα στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία αυτό το διάστημα και τον επόμενο χρόνο στις ΗΠΑ. Τώρα όμως εστιάζει να καταστήσει το project επιτυχημένο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε μερικές χώρες της Ασίας, που το concept είναι πιο ώριμο.

    Το live online shopping, που καθοδηγούν δημιουργοί και influencers, αποτελεί μια γιγάντια πηγή εσόδων για την ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok, ByteDance, αφού στην κινέζικη εκδοχή του, το Douyin, αυτά τα events θεωρούνται άκρως επιτυχημένα.

    Διαβάστε επίσης:

    Hacker έκλεψε τα δεδομένα 1 δισεκατομμυρίου Κινέζων πολιτών – Απαιτεί αντάλλαγμα 10 bitcoin (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles