18.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Philips MMD 349XFJEW X Line Review «Curved and beautiful»!

    H Philips / MMD δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό όνομα στην αγορά των monitors. Έχοντας εισαγάγει μία ευρεία γκάμα προϊόντων στην αγορά, που έχουν τη δυναμική να καλύψουν τις ανάγκες όχι μόνο των fans της budget-friendly κατηγορίας όσο και εκείνων που αναζητούν το κάτι παραπάνω (το μόνο σίγουρο είναι ότι με τις προτάσεις της Philips πολύ δύσκολα πρόκειται να μείνει παραπονεμένος). Η Philips MMD 349XFEW που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να τεστάρουμε πρόσφατα, πρόκειται για μία καθαρά high-end πρόταση από το επάνω ράφι που έχει ως στόχο να σε κερδίσει από έναν συνδυασμό υψηλών προδιαγραφών, ΑΑΑ επιδόσεων και ξεχωριστού design.

    Philips MMD 349XFJEW (9)

    Το μυστικό είναι στο design…

    Ένα κυρτό monitor 34 ιντσών εκ φύσεως βγάζει προς τα έξω έναν «επιβλητικό χαρακτήρα» σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του και δεν σας κρύβουμε ότι το 349XFJEW που ανήκει στην σειρά X Line (με κυρτότητα 1800R) είναι ένα εντυπωσιακό monitor σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης. Όμορφες και προσεγμένες edge-to-edge γραμμές, glossy φινίρισμα, μοναδική κομψότητα, στιβαρή μεταλλική βάση, ποιότητα κατασκευής που προσανατολίζεται προς την υψηλή αντοχή, αλλά και εργονομικό design συνθέτουν την εξωτερική εικόνα ενός monitor που αμέσως τραβάει το βλέμμα και σε προδιαθέτει για τα… καλύτερα!

    Philips MMD 349XFJEW (17)

    Φυσικά στο επίκεντρο δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται το UltraWide curved display 34 ιντσών που αν μη τι άλλο αναβαθμίζει σε τεράστιο βαθμό την οπτική εμπειρία των χρηστών που θέλουν να βιώσουν κάτι διαφορετικό από τα συμβατικά monitors που έχουν μείνει στην εποχή του 16:9. Το 349XFJEW έρχεται με μία σειρά από θύρες που έχουν σαν στόχο να καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Ειδικότερα, στο πίσω τμήμα του monitor της Philips πρόκειται να συναντήσετε μία σειρά από ports που θα κάνουν σίγουρα τη ζωή σας… ευκολότερη.

    Philips MMD 349XFJEW (6)

    Συγκεκριμένα, η πρόταση της Philips έρχεται με 1 x DisplayPort 1.2, 1 x HDMI 1.4 και 1 x HDMI 2.0, ενώ επιπλέον η 349XFJEW δίνει τη δυνατότητα για προσθήκη USB συσκευών μέσω των 4 USB 3.0 ports που υπάρχουν στο πίσω μέρος της (μία εξ’ αυτών διαθέτει και δυνατότητα για fast-charging). Το εν λόγω USB hub ουσιαστικά σας λύνει τα χέρια, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε ταυτόχρονα ακόμη και 4 συσκευές με direct τρόπο. Από την 349XFJEW δεν λείπει και μία θύρα PC audio-in, όπως επίσης και η Headphone Out. Τέλος καλά κρυμμένα στο εσωτερικό της οθόνης βρίσκονται και 2 ηχεία με ισχύ στα 5 Watts για «basic» ήχο.

    Philips MMD 349XFJEW (15)

    Philips MMD 349XFJEW (16)

    Οι ρυθμίσεις όλες πραγματοποιούνται από ένα χαρακτηριστικό joystick που «φιλοξενείται» στο πίσω δεξιό τμήμα του monitor (το interface δείχνει λίγο απαρχαιωμένο και ίσως να χρειαζόταν παραπάνω δουλειά), ενώ δεν γίνεται να μην εκθειάσουμε την ειδικά σχεδιασμένη SmartErgoBase, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης και περιστροφής κατά 90 μοίρες, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη δυνατή θέση για τον χρήστη.

    Philips MMD 349XFJEW (18)

     

    Philips MMD 349XFJEW (13)

    Philips MMD 349XFJEW (1)

    Κρίνοντας συνολικά τον σχεδιασμό του curved monitor της Philips καθίσταται σαφές ότι πέραν της επιβλητικής εμφάνισης, το σχεδιαστικό team έδωσε βαρύτητα και στην εργονομία και στην άνεση που προσφέρει ένα κυρτό monitor 34 ιντσών.

    Crystal-clear quality!

    Εκτός από τον εντυπωσιακή και επιβλητική σχεδίαση, η Philips με το 349XFJEW έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και στον τομέα της οπτικής απεικόνισης, με ποιοτικές δυνατότητες που σίγουρα μπορούν αν καλύψουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών. Το VA LCD panel (με τεχνολογία W-LED) διαθέτει Aspect Ratio στα 21:9 και ανώτερη ανάλυση 3440×1440 pixels στα 60Hz (UltraWide QHD). To γεγονός ότι υιοθετεί το 21:9 Aspect Ratio αλλά και την τεχνολογία: Multiview (που επιτρέπει Picture-in-Picture mode από δύο πηγές), αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μπόλικος χώρος για multitasking που είναι και το ζητούμενο όταν χρησιμοποιείται ένα monitor για επαγγελματική χρήση (οι video editors και όσο επαγγελματίες θέλουν να τρέχουν παράλληλα πολλά tasks, σίγουρα θα την λατρέψουν). Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το 349XFJEW δύναται να «παράξει» 16.7 εκατομμύρια χρώματα, με τα επίπεδα φωτεινότητας να ανέρχονται στα 300 cd/m2 και η λειτουργία SmartContrast προσφέρει ποιότητα 50,000,000:1.

    Philips MMD 349XFJEW (8)

    Η πανοραμική οπτική του curved display καθιστά το 349XFJEW ένα monitor που είναι ιδανικό όχι μόνο για business αλλά και για… pleasure, καθώς η υποστήριξη της τεχνολογίας AMD FreeSync προσφέρει άνετα smooth gaming εμπειρίες, χωρίς stuttering ή tearing ή χωρίς ενοχλητικά φαινόμενα blur. Παράλληλα, η Philips έχει ενσωματώσει στο 34άρι monitor της ένα LowBlue Mode setting, το οποίο περιορίζει το μπλε υπεριώδες φως που εκπέμπουν αρκετά monitors και που έχει σαν αποτέλεσμα να επιφέρει την κούραση στα μάτια του χρήστη ύστερα από πολύωρη χρήση.

    Philips MMD 349XFJEW (7)

    Επιπλέον, δε γίνεται να μην σταθούμε και στο γεγονός ότι η οθόνη 349XFJEW καλύπτει κατά 117.3% το φάσμα του sRGB, πράγμα που σημαίνει μοναδική πιστότητα στα χρώματα και ρεαλισμός που αποτελεί μία μίνι-οπτική όαση για το μάτι (σε αυτό βοηθάει και η λειτουργία SmartImage). H έμφαση άλλωστε δίνεται στην λεπτομέρεια και πράγματι είναι εμφανές ότι η Philips έχει προσέξει στο έπακρον τόσο τις δυνατότητες του monitor της, όσο και την οπτική απεικόνιση που προσφέρει.

    Philips MMD 349XFJEW (3)

    The price of perfection…

    H κυρτή 34αρά της Philips ενσωματώνει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ήθελε ένας χρήστης από ένα monitor υψηλών προδιαγραφών, το οποίο να μπορεί να «σηκώσει» επάξια το βάρος των πιο απαιτητικών επαγγελματικών εφαρμογών, ενώ παράλληλα δεν απογοητεύει ούτε στον τομέα του entertainment, καθώς δύναται να απεικονίσει στην εντέλεια τα αγαπημένα σας games και πάσης φύσεως ψυχαγωγικό content. Έτσι λοιπόν θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μία ιδανική all-around πρόταση που καλύπτει τις ανάγκες της πλειονότητας των χρηστών. Μπορεί βέβαια να κοστίζει λιγάκι παραπάνω από το μέσο όρο (899 ευρώ), παρόλα αυτά είναι σίγουρο ότι και το παραμικρό cent που θα δαπανήσετε για αυτήν… θα πιάσει τόπο!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles