16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Πιο… «politically correct» emojis ετοιμάζει η Apple για το iOS 10

    Ανάμεσά τους θα δούμε λοιπόν το πιστόλι-emoji να αντικαθίσταται από… νεροπίστολο, για να βοηθήσει και αυτή (η Apple) με τον τρόπο της απέναντι στη μάστιγα της εποχής στις ΗΠΑ, αυτή της παράνομης οπλοχρησίας. Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν σε αυτό, αφού η εταιρία αναμένεται να εισάγει πολλά νέα και ανανεωμένα εικονίδια, στα οποία θα απεικονίζονται γυναίκες να κάνουν στερεοτυπικά ανδρικές δουλειές, όπως ντετέκτιβ, εργάτης οικοδομών και αστυνομικός. Στα καινούρια εικονίδια θα περιλαμβάνονται ακόμα γυναίκες αθλήτριες, μία ομοφυλοφιλική σημαία καθώς και επιλογές για γονείς και οικογένειες.

    160801164907-gun-emojis-780x439

    Το πιστόλι και άλλα παρόμοια εικονίδια έχουν προκαλέσει προβλήματα με το νόμο στους πολίτες. Σε ένα 12χρονο παιδί στη Βιρτζίνια απαγγέλθηκε κατηγορία, καθώς φερόταν να απειλεί το σχολείο του με μια ανάρτησή του στο Instagram στην οποία περιλάμβανε ένα όπλο, ένα μαχαίρι και μία βόμβα. Ακόμα ένας έφηβος συνελήφθη στο Μπρούκλιν, αφού έκανε μια ανάρτηση με εικονίδια ενός αστυνομικού, τον οποίο σημάδευαν όπλα στο κεφάλι. Οι κατηγορίες εις βάρος τους στη συνέχεια αποσύρθηκαν.

    Σημειώνεται ότι πέρυσι μία οργάνωση με την ονομασία «Νεοϋορκέζοι Εναντίον της Βίας των Όπλων» ξεκίνησε εκστρατεία, με την οποία ζητούσε από την Apple να αντικαταστήσει το εν λόγω εικονίδιο του πιστολιού, σε μια συμβολική κίνηση για να περιοριστεί η πρόσβαση στα όπλα. Η Microsoft χρησιμοποιεί εδώ και καιρό ένα εικονίδιο με όπλο-παιχνίδι αντί για κανονικό στα Windows. Η Google, η Samsung, το Facebook και το Twitter χρησιμοποιούν ακόμα εικονίδια με ρεαλιστικά πιστόλια.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles