16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    PlayStation 2 games στο Xbox Series S… γίνεται; Βεβαίως, εάν έχουν κέφια οι modders!

    Εντάξει μπορεί κάποιους να τους δυσαρέστησε η Sony με τη λειτουργία “backwards compatibility” του PlayStation 5, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο για τους τίτλους του PlayStation 4, ωστόσο οι modders πάντοτε έχουν τον δικό τους τρόπο που… «αντιλαμβάνονται» τα πράγματα. Έτσι λοιπόν, δεν έχασαν χρόνο και αποφάσισαν να τρέξουν έναν emulator για το PlayStation 2 σε ένα Xbox Series S!

    Το video που θα παρακολουθήσετε παρακάτω εμφανίζει ένα Series S να τρέχει στην εντέλεια (και μόνο με ελάχιστα artifacts στα γραφικά) ορισμένα από τα πιο ιστορικά PS2 games όλων των εποχών, όπως είναι για παράδειγμα τα Metal Gear Solid 2, Shadow of the Colossus, God of War, God Hand και πολλά ακόμη. Σύμφωνα με τους εμπνευστές της εν λόγω emulation «επέμβασης», οι οποίοι διαθέτουν το YouTube κανάλι: Modern Vintage Gamer, το μυστικό βρίσκεται στην ενεργοποίηση του developer mode που διαθέτει το hardware του Xbox Series S. Εφόσον συμβεί αυτό, στη συνέχεια ένας έμπειρος modder μπορεί με άνεση (και με ορισμένες εμπνευσμένες μικροεπεμβάσεις) να χρησιμοποιήσει τον RetroArch, έναν δωρεάν open-source και cross-platform emulator που επιτρέπει τη χρήση legacy τίτλων. Μάλιστα, σε θεωρητικό επίπεδο, ο εν λόγω emulator μπορεί να τρέξει σε PlayStation, PSP, όπως επίσης και ορισμένα games των κονσολών της Nintendo. Δείτε το κατόρθωμα τους στο video που ακολουθεί…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles