15.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Ψάχνετε να αγοράσετε μία Nvidia RTX 3080; Μάλλον θα περιμένετε μέχρι το φθινόπωρο…

    Το σίριαλ με τις τεράστιες ελλείψεις σε GPUs συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν πριν τον Αύγουστο, οι χρήστες δεν θα πρέπει να περιμένουν μια εξομάλυνση της κατάστασης. Σύμφωνα λοιπόν με ένα πρόσφατο report που είδε το φως της δημοσιότητας, που επικαλείται πηγές μέσα από την ίδια την Nvidia, οι έντονες ελλείψεις σε GeForce RTX 30xx αναμένεται να μας συντροφεύουν και μέχρι το μέσον του καλοκαιριού. Οι δε πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για εξομάλυνση της κατάστασης πριν το πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

    Οι λόγοι που συμβαίνει αυτή η κατάσταση είναι πολλοί, καθώς η παραγωγή σε hardware parts έχει χτυπηθεί από την πανδημία, γεγονός που έχει επιφέρει ένα ντόμινο εξελίξεων. Οι μνήμες GDDR6 που αποτελούν σημαντικό κομμάτι των GPUs της Nvidia δεν βρίσκονται σχεδόν πουθενά, ενώ και η Samsung αδυνατεί να παραδώσει τους Ampere GPUs την Nvidia. Το παραπάνω report έρχεται να αναιρέσει τα λεγόμενα της CFO της Nvidia, Collette Kress, η οποία είχε ισχυριστεί ότι η έλλειψη θα σταματούσε μετά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι μόνο τα προβλήματα της παραγωγής, αλλά και οι cryptominers που δεν αφήνουν καμία κάρτα γραφικών να φτάσει στα χέρια των απλών gamers και PC enthusiasts. Ενδεικτικό είναι ότι ένας cryptominer χρησιμοποίησε 78 (!) Nvidia RTX 3080 για να κάνει mine 20.000$ το μήνα! Από αυτή την κατάσταση οι scalpers ψαρεύουν πιο εύκολα τα θύματα τους και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που ο μόνος χαμένος είναι ο τελικός χρήστης.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles