17 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Πώς η Nokia ξεκινάει πόλεμο στις ΗΠΑ

    [CES 2012]

    Ανακοινώνοντας το Nokia Lumia 900, αποκλειστικά για τις ΗΠΑ (προς το παρόν) και αποκλειστικά για το δίκτυο της AT&T, η Nokia αποφάσισε να κάνει μία δήλωση «μετά από πολύ καιρό, είμαι κι εγώ εδώ».

    Κάπως έτσι φάνηκε η κοινή εμφάνιση του Elop και του Ballmer στην συνέντευξη τύπου της Nokia, στα πλαίσια της CES. «Πιστεύουμε πως η βιομηχανία έχει περάσει από τον πόλεμο των συσκευών, στον πόλεμο των οικοσυστημάτων» είπε ο Elop, που δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του Lumia 900 στην Αμερικανική Ήπειρο. Ούτε για το tablet που φημολογείται ότι θα βγάλει η φιλανδική εταιρεία.

    Αντ’ αυτών, προσανατολίστηκε να διαφημίσει το λειτουργικό που υιοθέτησε η εταιρεία, δηλαδή τα Windows Phone και να επιβεβαιώσει στο Αμερικανικό κοινό πως το Nokia Lumia 800, έκανε «αίσθηση» σε Ευρώπη, Ινδία και Hong Kong.

    O Elop, στον πόλεμο της Αμερικανικής αγοράς, διάλεξε να πάει με όπλο το περιεχόμενο. Και ειδικά, με περιεχόμενο που θα «προσελκύσει» τους Αμερικανούς και όχι μόνο. Εφαρμογές, ειδικά φτιαγμένες για το Nokia Lumia 900, συμπεριλαμβανομένων 20 videogames από την  Electronic Arts (EA). Κακά τα ψέματα… όταν μιλάμε για smartphones, το πρώτο πράγμα που κάνουμε με αυτά, εκτός από το να επικοινωνούμε, είναι να κατεβάζουμε παιχνίδια.

    Πάντως, στο κομμάτι των εντυπώσεων, έχουμε μία ένσταση. Στην παρουσίαση της Nokia, μας ενοχλεί να ανεβαίνει ο Ballmer πάνω στη σκηνή, να χαϊδεύει το Nokia Lumia 900 και να κάνει “μμμμμμ“. Όσο κι αν οι παρευρισκόμενοι γέλασαν πολύ και έδωσε, άλλη μία φορά, διαφορετική νότα σε μία κατά τα άλλα “πεζή” παρουσίαση, για λόγους περηφάνιας, αισθανόμαστε πως η Nokia, η γνωστή Nokia, που γνωρίζει όσο κανένας άλλος (με εξαίρεση τη Motorola) να φτιάχνει κινητά τηλέφωνα, δεν θα έπρεπε να χρειάζεται σκηνικά δεκανίκια από τη Microsoft. Μπορεί και μόνη της. Πρέπει να μπορεί και μόνη της. Είναι πολύ καλή για να μην μπορεί.

    Φώτο: AFP

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles