18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Realme 8 Pro & Watch S Pro Hands-On Review: «Η επιτομή της Value for Money φιλοσοφίας»!

    H Realme είναι αδιαμφισβήτητα το «next-big» στον κόσμο της mobile τεχνολογίας. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, αλλά το μαρτυρούν οι τεράστιες πωλήσεις της, όπου μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να πλασαριστεί στο Top 5 των κορυφαίων κατασκευαστριών smartphones στο κόσμο. Με σημαία της, τη δημιουργία Value for Money συσκευών που εντυπωσιάζουν, μήνα με το μήνα  κερδίζει πόντους στις συνειδήσεις των φανατικών φίλων της mobile τεχνολογίας. Άλλωστε, το έχουμε πει και στο παρελθόν, η value for money κατηγορία πολλές φορές μπορεί να δώσει το στέμμα σε μια εταιρεία. Το Realme 8 Pro που παρουσιάστηκε πρόσφατα, ενσωματώνει πλήρως το όραμα της εταιρείας, το οποίο δεν είναι άλλο από το υψηλό performance on-a-budget! Μάλιστα, η συγκεκριμένη συσκευή είναι μία από τις πρώτες που έρχονται ως μέρος ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος και συνοδεύεται μαζί τόσο από την πιο απλή (και οικονομική έκδοση), όσο και από το smartwatch Watch S Pro και τα TWS ακουστικά ,συνθέτοντας έτσι μια ευρεία γκάμα τεχνολογικών προϊόντων. Και ακόμη καλύτερα επειδή η Realme έχει αποδείξει το πόσο πολύ σέβεται την τσέπη του καταναλωτή, το Pro μοντέλο της θα διατίθεται από τα 329 ευρώ που είναι το κανονικό κόστος του, στα 299 ευρώ για το χρονικό διάστημα από τις  8.4 έως τις 13.4! Για πάμε όμως να γνωρίσουμε αναλυτικά το 8 Pro και το Watch S Pro σε ένα “διπλό” review που είναι αφιερωμένο και στις 2 Pro συσκευές της! 

    Realme 8 Pro – Top στην VFM κατηγορία!  

    Το Realme 8 Pro από την πρώτη κιόλας ματιά καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις με τον εξαιρετικά τολμηρό σχεδιασμό και αυτό γιατί στο back plate, η Realme έχει τοποθετήσει σε ανάγλυφη μορφή (έκτος από το logo της) το χαρακτηριστικό slogan: «Dare to Leap», το οποίο ουσιαστικά συμπυκνώνει όλη τη φιλοσοφία της. Ο elegant σχεδιασμός σε συνδυασμό με τις compact διαστάσεις (106.6×73.9×8.1 mm) αποδεικνύουν ότι μια VfΜ συσκευή μπορεί να είναι και όμορφη εμφανισιακά. Επιπλέον, το Realme 8 Pro είναι εξαιρετικά ελαφρύ (μόλις στα 176 γραμμάρια) και οι διαστάσεις του επιτρέπουν εύκολα τον χειρισμό ακόμη και με το ένα χέρι. Και μπορεί να είναι μια αρκετά budget-friendly συσκευή, όμως η Realme δεν έχει κάνει κανένα απολύτως συμβιβασμό στα υλικά κατασκευής, καθώς το ποιοτικό και εξαιρετικά στιβαρό πλαστικό δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης.

    Προχωρώντας στο display της συσκευής, εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς η Realme είναι εμφανές ότι επενδύει στην οπτική εμπειρία που προσφέρουν οι συσκευές της. Συγκεκριμένα, το smartphone της δοκιμής μας έρχεται με Super AMOLED οθόνη στις 6.4 ίντσες με ανάλυση στα 1080×2400 pixels, aspect ratio 20:9 και 441ppi πυκνότητα στα pixels. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά μεταφράζονται σε ένα εκπληκτικά ρεαλιστικό αποτέλεσμα που διακρίνεται για την μοναδική ευκρίνεια και τα εξαιρετικά ζεστά χρώματα. Πέραν της πολύ καλής απόκρισης που προσφέρει η συσκευή της Realme, μας άρεσαν και τα επίπεδα φωτεινότητας που προσφέρει, ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε τη λειτουργία του always-on display.

    Οι πολύ καλές εντυπώσεις συνεχίζονται και στο εσωτερικό hardware όμως, καθώς το Snapdragon 720G chipset της Qualcomm με τους 8 πυρήνες (2 χρονισμένους στα 2.3GHz και 6 με ταχύτητα στα 1.8GHz) του αποτελεί «εγγύηση» σταθερότητας και υψηλού performance. Επιπλέον, η Adreno 618 GPU κάνει το Realme 8 Pro να «πετάει» ακόμη και στα πιο απαιτητικά 3D games. Στα παραπάνω προσθέστε τα 6 ή 8GB RAM (έκδοση UFS 2.1) και νομίζουμε ότι έχετε μια συσκευή που με άνεση μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Και πραγματικά μην διστάσετε να το φορτώσετε με ότι πιο απαιτητικό multitasking υπάρχει και πράγματι το Realme 8 Pro θα σας βγάλει  ασπροπρόσωπους. Όσον αφορά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, το Realme 8 Pro προσφέρει 128GB storage, όμως η microSD slot σίγουρα θα σας λύσει το «πρόβλημα» για παραπάνω χώρο, σε περίπτωση που η 128αρά μνήμη δεν καλύπτει τις ανάγκες σας.

    Φυσικά, το υψηλό performance είναι το ένα κομμάτι στο οποίο δίνει ιδιαίτερη προσοχή η κινεζική εταιρεία, όμως και το camera setup δε γίνεται να περάσει σε καμία περίπτωση απαρατήρητο. Και πώς να μη συμβεί αυτό, από τη στιγμή που οι χρήστες έχουν στα χέρια τους έναν απίθανο κύριο σένσορα στα 108MP με τεχνολογία ISOCELL. Ειδικότερα, το quad-camera setup αποτελείται από έναν main sensor στα 108MP, με f/1.9, 26mm (wide) σε  μέγεθος αισθητήρα 1 / 1,52  με τεχνολογία 0.7μm και δυνατότητα Αυτόματης Εστίασης (Phase Detection Auto Focus). O εκπληκτικός αυτός σένσορας έχει στο πλευρό του έναν Ultra-Wide φακό στα 8MP, έναν Macro φακό με ανώτερη ανάλυση στα 2MP (zoom In-sensor) και τέλος έναν depth sensor στα 2MP.

    Η τεχνολογική υπεροχή των παραπάνω χαρακτηριστικών αποδίδεται στην εντέλεια όμως στον πραγματικό κόσμο, καθιστώντας το 8 Pro ένα από τα καλύτερα “φωτογραφικά” smartphones στην κατηγορία του. Ειδικότερα, τo Realme 8 Pro διαθέτει τεχνολογία zoom-in sensor, η οποία ουσιαστικά επεξεργάζεται και ανασυνθέτει 8 φωτογραφίες με ανάλυση στα 12MP και τις αναδομεί χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο αλγόριθμο, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα του Zoom να αγγίζει την ποιότητα και την ευκρίνεια ενός επαγγελματικού τηλεφακού. Παράλληλα, πολλοί είναι οι users που σίγουρα θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα Starry Mode με βίντεο σε time lapse λειτουργία. H δημιουργία starry videos αποτελεί ένα εξαιρετικά καινοτόμο χαρακτηριστικό, το οποίο θα λατρέψουν οι λάτρεις των time-lapse videos. Η Realme δημιούργησε αποκλειστικά για τα μοντέλα της έναν αλγόριθμο time-lapse βασισμένο σε φωτογραφίες έναστρου ουρανού. Θα χρειαστούν 480 δευτερόλεπτα για να τραβήξετε 30 φωτογραφίες και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα βίντεο time-lapse του ενός δευτερολέπτου, που σημαίνει ότι η λειτουργία time-lapse μπορεί να δείξει τα διαρκώς μεταβαλλόμενα σύμπαντα με 480 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

    Και βέβαια οι ανεπτυγμένες δυνατότητες του camera setup δεν περιορίζονται εδώ, καθώς με το 8 Pro μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τις δυνατότητες της λειτουργίας “Tilt-Shift”. Τι είναι όμως το εν λόγω feature; Η φωτογραφία “Tilt-shift” επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ακριβών φακών tilt-shift, οι οποίοι μπορούν να κάνουν μόνο ένα μέρος της φωτογραφίας να φαίνεται καθαρό και να κρατούν όλα τα άλλα μέρη εκτός εστίασης, δημιουργώντας την αίσθηση ενός λιλιπούτειου κόσμου. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται στη δημιουργία ενός κόσμου που αποδίδεται σε μια πιο παραμυθένια και εναλλακτική διάσταση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μέσω της συσκευής μπορείτε να ρυθμίσετε μια σειρά από επιλογές που αφορούν στην αλλαγή κλίσης, το σχήμα, τη γωνία, τη θέση, ή το εύρος του εφέ. Με αυτό τον τρόπο το Realme 8 Pro σας δίνει μοναδικό δημιουργικό έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών σας, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη. Τέλος, από τις εξελιγμένες φωτογραφικές δυνατότητες του Realme 8 Pro δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζει και η δυνατότητα των beauty πορτραίτων, πράγμα που σημαίνει ακόμη πιο καλό αποτέλεσμα στις Bokeh φωτογραφίες, με την A.I. του vfm κινητού της Realme να κάνει μικρά… θαύματα! Κλείνοντας, το εξαιρετικά πλούσιο κομμάτι της ανάλυση των camera features του Realme 8 Pro, η συσκευή μπορεί να τραβήξει και video στα 4K (30 fps), όπως επίσης video στα 1080p (30/60/120/480 fps) αλλά και σε ανάλυση στα 720p (960 fps).

    Σε ότι έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα, εδώ θα βρείτε σχεδόν τα πάντα, καθώς το 8 Pro έρχεται με Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct και Hot Spot, όπως επίσης και Bluetooth 5.0, Α2DP, LE. Φυσικά, “φοράει” το Android 11 για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και ανεπτυγμένα features που αν μη τι άλλο κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Πριν κλείσουμε το review μας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στα εξαιρετικά επίπεδα αυτονομίας που προσφέρει, καθώς με 4500mAh χωρητικότητα στη μπαταρία, δύσκολα θα ξεμείνετε. Και εάν βέβαια συμβεί αυτό, τότε μπορεί να αναλάβει βράση ο SuperDart Fast Charger, ο οποίος με τα 50W του μπορεί να τροφοδοτήσει το 8 Pro στο 50% της μπαταρίας του μέσα σε μόλις 17 λεπτά, ενώ για μια πλήρη φόρτιση (100%) απαιτούνται μόνο 47 λεπτά.

    Realme Watch S Pro: Το απόλυτο wellness πολυεργαλείο!


    Μαζί με το Realme 8 Pro μπορέσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα και την απόπειρα της Realme στον κόσμο των wearables, με το Watch S Pro να αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν υπάρχει τομέας της mobile τεχνολογίας, στον οποίο σκοπεύει η κινεζική εταιρεία να κάνει αισθητή την παρουσία της.

    To Smartwatch της Realme έχει όλα όσα αναζητούν τόσο οι λάτρεις των wearables, όσο και οι fans του wellness. Συγκεκριμένα, το Watch S Pro έρχεται με οθόνη στις 1.39 ίντσες, με ανάλυση στα 454 x 454 pixels (326ppi) και αμέσως μπορούμε να διακρίνουμε το πόσο στιβαρό και ανθεκτικό είναι (διαθέτει άλλωστε περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι), καθώς βασίζεται σε Gorilla Glass της Corning για αποφυγή… κακοτοπιών, ενώ είναι και αδιάβροχο σε βάθος 50 μέτρων και 5ATM πίεση ατμόσφαιρας. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Watch S Pro είναι εξοπλισμένο με το Pro Display, τεχνολογίας AMOLED, πράγμα που μεταφράζεται σε υψηλά επίπεδα ευκρίνειας και μοναδικά επίπεδα φωτεινότητας. Το δε αφαιρούμενο strap διαπιστώσαμε ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, ενώ διαθέτει μπαταρία του (420mAh) προσφέρει θεωρητική αυτονομία 14 ημερών. Υποστηρίζει Bluetooth 5.0, συνεργάζεται με Android 5.0 και άνω, όπως επίσης και με λειτουργικό iOS 9.0 και άνω και για να δουλέψει απαιτεί την ειδική εφαρμογή realme Link, η οποία διακρίνεται για τα προσωποποιημένα features που προσφέρει.

    Όπως κάθε σύγχρονο smartwatch που «σέβεται» τον εαυτό του, το Watch S Pro έρχεται με μια σειρά από well-being features, καθώς μπορεί να παρακολουθήσει την καρδιακή σας λειτουργία σε 24ώρη βάση, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, το πώς κοιμάστε, να μετρήσει την κατανάλωση θερμίδων και τα βήματα που κάνετε ή την απόσταση που έχετε διανύσει. Παράλληλα, η Realme έχει ενσωματώσει μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικά επαγγελματικά modes άθλησης που ξεκινούν από τρέξιμο, κολύμβηση, ποδηλασία και απλό περπάτημα και φτάνουν μέχρι Cricket, Yoga και μπάσκετ. Φυσικά, οι fans του workout μπορούν να συνδυάσουν στοιχεία από τα διαφορετικά προγράμματα και να δημιουργήσουν το δικό του πρόγραμμα εκγύμνασης.

    Επιπλέον, στην καρδιά του συναντούμε έναν dual-core επεξεργαστή, ο οποίος μπορεί να φέρει εις πέρας ακόμη και τα πιο απαιτητικά tasks, ενώ διακρίνεται για την smooth εμπειρία που σας χαρίζει. Και οι δυνατότητες του δεν περιορίζονται εδώ βέβαια, καθώς εκτός από τα κλαστικά notifications που προβάλλονται από τη δραστηριότητα σας στα social media και στο Internet, σας δίνει τη δυνατότητα να χειριστείτε τη μουσική σας  και την camera function του κινητού σας από το ρολόι, αλλά και να… διαλογιστείτε, καθώς έρχεται με ένα meditation feature, αλλά και δυνατότητα διαχείρισης IoT συσκευών από την άνεση του… καρπού σας! Πραγματικά δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να κάνετε με αυτό!

    Με μεγάλη ικανοποίηση αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το Watch S Pro διαθέτει όλα όσα ζητάει ο premium χρήστης και επειδή υποψιαζόμαστε ότι η τιμή του θα είναι «σκάνδαλο» (ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η διαθεσιμότητα του στη χώρα μας και το τελικό κόστος του), είναι βέβαιο ότι οι λάτρεις των wearables θα το «τιμήσουν»… δεόντως!

    Εάν το value for money είχε πρόσωπο θα ήταν η… Realme!

    Τόσο το Realme 8 Pro, όσο και το Watch S Pro καταφέρνουν να εκτοξεύσουν την value for money φιλοσοφία στην… στρατόσφαιρα. Ειδικότερα, για το Realme 8 Pro, η ποιότητα του είναι τόσο υψηλή που ξεχνάς ότι πρόκειται για μια συσκευή που εντάσσεται στην κατηγορία των 300 ευρώ περίπου. Εάν λοιπόν αναζητάτε για τον «πρωταθλητή» στην value for money κατηγορία δεν χρειάζεται να ψάξετε και πολύ, καθώς ονομάζεται “Realme 8 Pro”. Δείτε και το αναλυτικό hands-on review μας για τα δύο προϊόντα για να σχηματίσετε ακόμη πιο ολοκληρωμένη εικόνα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles