15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Romotow: Το foldable τροχόσπιτο που μοιάζει με USB

    Δημιουργικά πνεύματα υπάρχουν πολλά στον πλανήτη και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε ένα τροχόσπιτο που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στη Νέα Ζηλανδία σχεδίασε ένα πρωτοποριακό camping trailer, που ονομάζεται Romotow, και μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα ευρύχωρο lounge με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από ένα USB flash drive και πρόκειται για μια φουτουριστική ιδέα του 2012, που αποκαλύφθηκε το 2018 και πλέον διατίθεται προς πώληση για τους fans της κατασκήνωσης.

    Χάρη στον αυτόματο υδραυλικό μηχανισμό, το εσωτερικό τμήμα του τροχόσπιτου μπορεί να περιστραφεί κατά 90 μοίρες, αποκαλύπτοντας ένα σχέδιο σχήματος L και επεκτείνοντας το χώρο του δαπέδου κατά 70%. Το λευκό σώμα του μπορεί να ταλαντεύεται προς τα έξω για να δημιουργήσει ένα υπερυψωμένο deck που ενισχύει την κινητή εμπειρία διαβίωσης. Το “αναδιπλούμενο” αυτό όχημα αποτελεί μια σύγχρονη απάντηση στα δυσκίνητα ρυμουλκούμενα που διατίθενται στην αγορά, συστήνοντας το καθιστικό δύο τμημάτων.

    Όπως φαίνεται στο video που ακολουθεί, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τέσσερα άτομα, αφού διαθέτει 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο και κουζίνα. Διαθέτει επίσης μπροστινό υπνοδωμάτιο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλόνι με τραπεζαρία και πίσω χώρο ύπνου που προσφέρει όμορφη θέα στη γύρω περιοχή.

    Το Romotow διαθέτει επίσης ηλιακό πάνελ 395 W στην οροφή και μπαταρία λιθίου 200 Ah που μπορεί να επεκταθεί, παρέχοντας μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία διαβίωσης. Κατασκευάζεται από την ACM Motorhomes και είναι τώρα διαθέσιμο προς πώληση, ξεκινώντας από την τιμή των 268.000 δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαβάστε επίσης:

    Ληστεία με λεία 436 iPhones! Οι δράστες έσκαψαν τον τοίχο καφετέριας για να μπουν σε Apple Store

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles