23 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Σε Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας μετονομάζεται το ΙΠΕ

    Σε Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), μετονομάζεται το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ). Παράλληλα, μέσα από το νέο Εθνικό Σύστημα Διακυβέρνησης Έρευνας και Καινοτομίας διευρύνεται η αποστολή του ΙδΕΚ. Συγκεκριμένα, μαζί με τα θέματα υποστήριξης και προώθησης της έρευνας υπό την ευθύνη του Ιδρύματος τίθενται πλέον και τα θέματα καινοτομίας.

    Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙδΕΚ αποτελείται από εννέα μέλη και Πρόεδρός του είναι, ex officio, ο εκάστοτε Επικεφαλής Επιστήμονας. Τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του ΔΣ είναι αριστίνδην και διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο. Δύο εξ αυτών προέρχονται από τη Δημόσια Υπηρεσία και δύο διορίζονται καθ’ υπόδειξη της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων.

    Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο διορίστηκε στις αρχές Απριλίου από το Υπουργικό Συμβούλιο για περίοδο πέντε ετών, έχει ως ακολούθως:

    Πρόεδρος: Κυριάκος Κόκκινος, Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας Αντιπρόεδρος: Σταυριάνα Κοφτερός, Επιχειρηματικός Άγγελος, Διευθύντρια Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας

    Γραμματέας: Καθ. Ανδρέας Ευσταθίου, Αντιπρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

    Ταμίας: Δρ. Παναγιώτης Φιλήμης, Επιχειρηματίας, Μηχανολόγος Μηχανικός

    Μέλη: Ειρήνη Πική, Ανώτερη Λειτουργός, Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, Ανώτερος Λειτουργός, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Καθ. Γιάννης Μανωλόπουλος, Αντιπρύτανης Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Μιχάλης Λοϊζίδης, Ερευνητής, Χημικός/Περιβαλλοντολόγος Μηχανικός και Πάμπος Πάντζιαρος, Επιχειρηματίας.

    Τέλος, σημειώνεται ότι το Εθνικό Σύστημα Διακυβέρνησης Έρευνας και Καινοτομίας περιλαμβάνει νέους θεσμούς και σώματα, όπως το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ), τον Επικεφαλής Επιστήμονα, τους «Συντονιστές Ε&Κ» σε όλα τα Υπουργεία. Προβλέπει επίσης, την ενιαία προσέγγιση των θεμάτων Έρευνας και Καινοτομίας σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της ολοκληρωμένης ένταξης των θεμάτων Έρευνας και Καινοτομίας στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Οικονομικών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles