15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Sony: Διέρρευσαν ευαίσθητα data 7.000 εργαζομένων μετά από κυβερνοεπίθεση

    Η Sony Interactive Entertainment επιβεβαίωσε ότι οι προσωπικές πληροφορίες περίπου 7.000 πρώην και νυν υπαλλήλων της εκτέθηκαν ως μέρος κυβερνοεπίθεσης που έλαβε χώρα τον Ιούνιο. Η παραβίαση δεδομένων πραγματοποιήθηκε από την ομάδα ransomware Clop και τώρα η Sony επικοινωνεί με όσους επηρεάστηκαν, προσφέροντας υπηρεσίες credit monitoring και αποκατάστασης ταυτότητας.

    Όπως έγινε γνωστό, τα ευαίσθητα data έγιναν προσβάσιμα μέσω μιας ευπάθειας (που έχει πλέον διορθωθεί) στην πλατφόρμα μεταφοράς αρχείων MOVEit της Sony, που επέτρεψε σε έναν «μη εξουσιοδοτημένο φορέα» να κατεβάσει τα αρχεία που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες. Η developer του MOVEit Progress Software επισήμανε την ευπάθεια τρεις ημέρες μετά την επίθεση, στις 31 Μαΐου.

    Η Sony ανακάλυψε τις μη εξουσιοδοτημένες λήψεις στις 2 Ιουνίου και έβγαλε την πλατφόρμα εκτός σύνδεσης. Παράλληλα, ξεκίνησε έρευνα με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο και ενημέρωσε τις αρχές επιβολής του νόμου. Σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Maine, 6.791 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί.

    Αυτή είναι η δεύτερη παραβίαση δεδομένων που ήρθε πρόσφατα στο φως για τη Sony. Τον περασμένο μήνα, μια διαφορετική ομάδα ισχυρίστηκε ότι είχε χακάρει όλα τα συστήματά της και πωλούσε τα δεδομένα μετά την άρνηση της εταιρείας να πληρώσει. Δύο ημέρες μετά την είδηση, το Cyber Security Connect ανέφερε ότι ένα άλλο άτομο εμφανίστηκε ισχυριζόμενο ότι έχει χακάρει τη Sony και διέρρευσε διαπιστευτήρια για ορισμένα από τα εσωτερικά συστήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Google: Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Pixel Watch 2 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles