17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Στα retro games επενδύει η Atari – Νέο deal με την Digital Eclipse

    Την εταιρεία Digital Eclipse αναμένεται να εξαγοράσει η Atari. Πρόκειται για ένα deal της τάξεως των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο στοχεύει «να υποστηρίξει περαιτέρω τη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας».

    Τα τελευταία χρόνια, η Digital Eclipse έχει γίνει γνωστή για την τεχνογνωσία της στο remastering παλαιότερων τίτλων και την κυκλοφορία τους σε συλλογές. Τα Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection, Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King και η SNK 40th Anniversary Collection εντάσσονται στις πιο σημαντικές κυκλοφορίες.

    Η Digital Eclipse τράβηξε την προσοχή πολλών πέρυσι με το Atari 50: The Anniversary Collection. Αυτή η αξιόλογη συλλογή συγκέντρωσε δεκάδες παιχνίδια από όλη την 50χρονη ιστορία της Atari και τα έφερε ξανά στο επίκεντρο με τη βοήθεια εγγράφων, αρχειακού υλικού και νέων συνεντεύξεων με πρώην υπαλλήλους της Atari. Η Digital Eclipse με τη μορφή “διαδραστικού ντοκιμαντέρ” προχώρησε στη φετινή κυκλοφορία του The Making of Karateka και σχεδιάζει να συνεχίσει με τη σειρά Gold Master υπό την ομπρέλα της Atari. Η εταιρεία θα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με τρίτους προγραμματιστές και εκδότες, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχουν πολλά projects -εκτός της Atari- στα σκαριά που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει.

    Η Atari επιδιώκει να γίνει «δύναμη» στο retro gaming και τη διατήρηση τίτλων. Αγόρασε επίσης την Nightdive Studios, έναν προγραμματιστή που ειδικεύεται στα remasters, και την AtariAge φέτος. Επιπλέον, έχει αποκτήσει πολλά franchise παιχνιδιών από τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

    Διαβάστε επίσης:

    GAMEATHLON 2023 powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Μοναδικά photo-highlights από τη μεγάλη γιορτή του gaming!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles