18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Στο διάστημα Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος με ρωσικό πύραυλο

    Ο διαστημικός τουρισμός αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον, καθώς το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε αρκετές σχετικές ενέργειες. Η Ρωσία φυσικά δεν είναι διατεθειμένη να μείνει έξω από το παιχνίδι, αφήνοντας τις αμερικάνικες εταιρείες να κυριαρχήσουν. Για το λόγο αυτό, έστειλε έναν Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο στο διάστημα με ρωσικό πύραυλο, ο οποίος πρόκειται να παραμείνει δώδεκα ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το ταξίδι αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή της Ρωσίας στον διαστημικό τουρισμό.

    Άφιξη στο ρωσικό τμήμα του ISS στις 15:41

    Ο 46χρονος Γιουσάκου Μεζάουα, ο οποίος έκανε περιουσία με το εμπόριο ειδών μόδας στο Ίντερνετ, και ο βοηθός του Γιόζο Χιράνο, απογειώθηκαν από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν στις 09:38 (ώρα Ελλάδας), όπως ήταν προγραμματισμένο. Η πτήση μέσα στη διαστημική κάψουλα αναμένεται να διαρκέσει έξι ώρες. Το σκάφος θα προσδεθεί στο ρωσικό τμήμα του ISS στις 15:41.

    Οι δύο διαστημικοί τουρίστες θα περάσουν 12 ημέρες μέσα στο διαστημικό σταθμό. Ο Γιόζο Χιράνο θα καταγράψει στο YouTube τη διαμονή για λογαριασμό του Μεζάουα. Ο κοσμοναύτης Αλεξάντρ Μισούρκιν θα είναι ο πιλότος του Σογιούζ. Ο ίδιος ανέφερε πως οι σύντροφοί του θα έχουν φορτωμένο πρόγραμμα. Έχει προγραμματίσει μαζί τους ένα «φιλικό» τουρνουά μπάντμιντον σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

     

    Διαβάστε επίσης: Εισιτήρια για το διάστημα κέρδισε 44χρονη γυναίκα – Στα 450.000 δολάρια η αξία τους (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles