23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Συνελήφθησαν 5 πρώην στελέχη της Ubisoft για σεξουαλική κακοποίηση

    Μετά από μια διεξοδική έρευνα του ενός έτους και πλήθος αναφορών για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά μέσα στη Ubisoft, οι Αρχές συνέλαβαν πέντε πρώην στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με το γαλλικό μέσο Libération. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, τρία άτομα τέθηκαν υπό αστυνομική κράτηση στις 3 Οκτωβρίου, ενώ άλλα δύο συνελήφθησαν χθες, 4 Οκτωβρίου. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο πρώην επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος Serge Hascoët και ο πρώην αντιπρόεδρος των εκδοτικών και δημιουργικών υπηρεσιών Tommy François, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη Ubisoft μετά το 2020, εξαιτίας των κατηγοριών περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

    Η εισαγγελία στο Bobigny του Παρισιού χειρίζεται την υπόθεση μετά από καταγγελίες που έγιναν το 2021 από δύο θύματα και το συνδικάτο Solidaires Informatique. Ο δικηγόρος του ενάγοντος δήλωσε στη Libération ότι η έρευνα, η οποία περιελάμβανε μαρτυρίες από περίπου 50 νυν και πρώην υπαλλήλους της Ubisoft, “αποκαλύπτει συστηματική σεξουαλική βία”.

    “Η Ubisoft δεν γνωρίζει τι έχει κοινοποιηθεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να σχολιάσει”, δήλωσε η εταιρεία όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Όπως αναφέρθηκε, η Ubisoft δέχθηκε πυρά πριν από μερικά χρόνια, όταν άρχισαν να ακούγονται οι ισχυρισμοί σχετικά με σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά εντός της εταιρείας. Στη συνέχεια, ο διευθυντής του Assassin’s Creed Valhalla, Ashraf Ismail, απολύθηκε και τα προαναφερθέντα στελέχη παραιτήθηκαν, μαζί με την επικεφαλής του HR, Cécile Cornet. Η Ubisoft δεσμεύτηκε να κάνει «ριζικές αλλαγές» ως απάντηση. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της Ubisoft το 2021 δήλωσαν ότι «τίποτα» δεν είχε αλλάξει.

    Διαβάστε επίσης:

    Θύμα της ΑΙ ο Tom Hanks! Deepfake του ηθοποιού προωθεί οδοντιατρικές υπηρεσίες (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles