22.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
More

    Θα χάσεις τη μπάλα. Δες το αυτοκίνητο που πιάνει τα 0-100 σε 2,9 δεύτερα

    Πως χωράνε 2.000 άλογα στο πίσω καπό;

    Θα έχεις βαρεθεί να διαβάζεις για γρήγορα αυτοκίνητα. Για να μη βάλουμε στο παιχνίδι και τα βελτιωμένα… Βασικά είναι στη φύση του ανθρώπου να διαφημίζει οτιδήποτε τελειώνει σε  -ότερο. Είτε αυτό είναι το καλυτερότερο, είτε το γρηγορότερο. Απλά στην προκειμένη περίπτωση το τετράτροχο αυτό ΔΕΝ έχει ανταγωνισμό. Ή πιο απλά αυτό είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου. Εννοώ συμβατικό.

    Μιλάμε για μια Ford GT βελτιωμένη από τη Hennessey, με ένα οκτακύλινδρο μοτέρ 5,4 λίτρων με διπλές τουρμπίνες. Που αποδίδει για την περίσταση -κρατήσου- 2.000 άλογα. Ούτε σε φορτηγό.

    “Μπορεί να πετύχω καλύτερες αλλαγές ταχυτήτων και να έχω ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου” αναφέρει ο Sean Kennedy, ο οδηγός του ιπποφορβείου που κρέμεται πάνω από τους πίσω τροχούς.  Λίγο πριν έπιασε σε διαδρομή 1.600 μέτρων την ταχύτητα των 415 χιλιομέτρων την ώρα. Που για την ιστορία είναι παγκόσμιο ρεκόρ και κατά 55 χιλιόμετρα αυξημένο σε σχέση με το τελευταίο που σημείωσε επίσης μια Ford GT, πειραγμένη από την Perfromance Power Racing.

    Όχι δεν υπήρχαν άνθρωποι από το βιβλίο Guiness για να καταγράψουν το ρεκόρ. Ίσως γιατί περιμένουν πρώτα να δουν το Sean να πετυχαίνει  τις τέλειες αλλαγές ταχύτητας…

    Δες τώρα και το βίντεο, αφού τερματίσεις πρώτα τον ήχο…
     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles