21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Γιατί ο Tim Cook παρομοιάζει το Android με την… Ευρώπη; (συνέντευξη στη WSJ)

    Οι συνεντεύξεις του Tim Cook συγκεντρώνουν πάντα το ενδιαφέρον, ακόμη κι αν ο CEO της Apple δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα αποκαλυπτικός όσον αφορά επόμενα προϊόντα της εταιρείας. Πάντα, ωστόσο, έχει ενδιαφέρον η άποψή του πάνω σε διάφορα ζητήματα που αφορούν την Apple είτε τους… ανταγωνιστές της και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Daisuke Wakabayashi για λογαριασμό της Wall Street Journal, προχώρησε σε μία… σύγκριση που προκαλεί εντύπωση. Έτσι, ανέφερε πως το Android είναι σαν την… Ευρώπη. Γιατί όμως αυτή η αναφορά;

    tim-cook-android-like-europe

    Όλα ξεκίνησαν από μία ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η Apple θα κινδυνεύσει να πάθει στην αγορά των smartphones αυτό που έπαθε και στην αγορά των υπολογιστών, όταν κάποια στιγμή τα PC ξεπέρασαν τα Mac και κυριάρχησαν, υπονοώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην περίπτωση του iOS και του Android.

    Ο Tim Cook ήταν κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι, κατά τη γνώμη του, το παιχνίδι ανάμεσα στα Mac και στα Windows κρίθηκε στις εφαρμογές, με τα δεύτερα να κυριαρχούν σε αυτό το κομμάτι και κατ’ επέκταση στην αγορά. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στην περίπτωση των iPhone/iPad, καθώς το App Store έχει πάνω από ένα εκατομμύριο εφαρμογές (και πάνω από τις μισές από αυτές έχουν γίνει optimized και για το iPad). Δεν είναι, όμως, μόνο αυτός ο λόγος που ο CEO της Apple δεν αισθάνεται απειλή από το Android, καθώς σε ένα δεύτερο επιχείρημά του παρομοίασε το λειτουργικό σύστημα της Google με την… Ευρώπη (για όχι… καλό σκοπό).

    “Το Android είναι σαν την Ευρώπη”

    Αυτό σημείωσε χαρακτηριστικά o Tim Cook, για να συνεχίσει σημειώνοντας πως, όπως η Ευρώπη έχει πολλές χώρες οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, έτσι και το Android έχει πολλά μοντέλα που διαφοροποιούνται σημαντικά, θίγοντας το ζήτημα του κατακερματισμού των εκδόσεων του λειτουργικού της Google, αλλά και των επεμβάσεων σ’ αυτό από τους κατασκευαστές. “Πόσοι γνωρίζουν ότι χρησιμοποιώντας ένα Kindle χρησιμοποιούν Android. Και, επιπλέον, βλέπετε τι κάνει η Samsung τοποθετώντας ολοένα και περισσότερο λογισμικό πάνω από το Android” συνέχισε ο CEO της Apple, που φαίνεται πως αισθάνεται σίγουρος για την υπεροχή των mobile προϊόντων της εταιρείας, αλλά και γι’ αυτά που πρεσβεύουν και υποστηρίζουν. (Τώρα τι θα απαντούσε αν κάποιος του έλεγε ότι του αρέσει η Ευρώπη και η διαφορετικότητα των χωρών της δε γνωρίζουμε, αλλά εν πάσει περιπτώσει).

    “Νομίζω ότι πραγματικά δύσκολο να ασχολείται κάποιος με hardware, software και υπηρεσίες και να τα συνδυάσει όλα αυτά μαζί”

    Στην ίδια συνέντευξη, ο Tim Cook έθιξε, πάντως, κι άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα, εκφράζοντας για παράδειγμα την άποψή του για την πώληση της Motorola από την Google.

    “Δεν ήταν έκπληξη για μένα. Μοιάζει σαν μία λογική συναλλαγή. Η Google απαλλάχθηκε από κάτι από το οποίο έχανε χρήματα και στο οποίο δεν είχε όλη της την αφοσίωση. Νομίζω ότι είναι πραγματικά δύσκολο να ασχολείται κάποιος με hardware, software και υπηρεσίες και να τα συνδυάσει όλα αυτά μαζί. Και αυτό είναι που κάνει την Apple ξεχωριστή. Είναι πολύ δύσκολο και δεν μου κάνει εντύπωση που δε θα το προχωρήσουν”.

    “Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παράμετροι για να αξιολογήσεις μία οθόνη”

    Όσον αφορά τώρα το περίφημο ζήτημα του… μεγέθους της οθόνης των iPhone και αν η Apple είναι εναντίον μίας μεγαλύτερης οθόνης (χμμ… δε νομίζουμε) ο Tim Cook είχε κι εκεί το σχόλιό του.

    “Αυτό που έχουμε πει είναι ότι, μέχρι η τεχνολογία να είναι έτοιμη, δε θέλουμε να περάσουμε αυτή τη γραμμή. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα το κάνουμε ποτέ. Δίνουμε στους καταναλωτές μας ότι είναι σωστό από κάθε άποψη – όχι μόνο στο μέγεθος αλλά και στην ανάλυση, την ευκρίνεια, την αντίθεση και την αξιοπιστία. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παράμετροι για να αξιολογήσεις μία οθόνη και ενδιαφερόμαστε για όλες καθώς η οθόνη είναι το παράθυρο για το λογισμικό.”

    Διαβάστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Tim Cook εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles