18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Την εγκατάσταση Συσκευής GPS σε όλα τα οχήματα μεταφοράς αποβλήτων προνοεί το νέο Διάταγμα του Υπ. Γεωργίας

    Ένα νέο Διάταγμα που εισάγει την υποχρέωση τοποθέτησης συσκευής GPS σε όλα τα οχήματα τα οποία μεταφέρουν απόβλητα σε επαγγελματική βάση, ώστε να ενισχύεται η δυνατότητα εντοπισμού υπεύθυνου σε περίπτωση παράνομης απόρριψης αποβλήτων σε συγκεκριμένο σημείο, υπέγραψε πρόσφατα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Το συγκεκριμένο Διάταγμα ουσιαστικά έρχεται να ενισχύσει τους φυσικούς έλεγχους και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας να βοηθήσει στον εντοπισμό και τον περιορισμό των ανεξέλεγκτων παράνομων απορρίψεων αποβλήτων.

    Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Διατάγματος, κάθε Συλλέκτης-Μεταφορέας οφείλει να προσκομίσει τα πιστοποιητικά εγκατάστασης της συσκευής GPS στα οχήματά του στον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, το αργότερο 3 μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος Διατάγματος, δηλαδή μέχρι τις 11/2/2022.

    Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι επιθεωρητές του Τμήματος θα λαμβάνουν τα μέτρα που προβλέπονται από τη νομοθεσία, που περιλαμβάνουν εξώδικη ρύθμιση, ανάκληση ή προσωρινή αναστολή της καταχώρισης και διαγραφή της καταχώρισης από το Αρχείο Διαχειριστών Αποβλήτων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles