20.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Το 3D Touch κατακτά και το Android! HTC Nexus, Xiaomi, Oppo, vivo και Meizu ετοιμάζονται να το υιοθετήσουν

    H τεχνολογία 3D Touch (ή Force Touch) η οποία επιτρέπει σε μία οθόνη να αντιλαμβάνεται την πίεση που ασκείται σ’ αυτήν (ώστε να μπορεί η συσκευή να εκτελεί διαφορετικές ενέργειες ανάλογα με την πίεση) ακούγεται αρκετά τελευταία στα smartphones. Η Apple την έχει ενσωματώνει στα τελευταία iPhone 6S και 6S Plus, η Huawei σε μία luxury edition του Mate S, απ’ ό,τι φαίνεται ωστόσο περισσότερες εταιρείες θα την ενσωματώσουν σύντομα στις συσκευές τους, ενώ και η Google δεν έχει μείνει ασυγκίνητη από τη νέα τάση.

    mate-s-luxury
    Huawei Mate S Luxury Edition

    Μια νέα φήμη από την Κίνα ισχυρίζεται ότι η Google θα προσθέσει το απαραίτητο λογισμικό για την υποστήριξη αυτής της δυνατότητας στην επόμενη έκδοση του Android. Δεδομένου ότι θα είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα, οι κατασκευαστές smartphones δε θα χρειάζεται να δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές λογισμικού, κάτι που θα επιταχύνει τη διάδοση της λειτουργίας.

    Λέγεται ότι η HTC ετοιμάζεται να προσθέσει το λογισμικό στο επόμενο Nexus phone που φαίνεται ότι ετοιμάζει η εταιρεία, ενώ και οι Xiaomi, Meizu, Oppo και Vivo φαίνεται ότι εργάζονται πάνω σε μελλοντικές συσκευές με pressure-sensitive οθόνες. Φαίνεται, λοιπόν, ότι θα αποτελέσει ένα βασικό χαρακτηριστικό και του Android σύντομα, το μόνο που αναμένουμε είναι η επιβεβαίωση των φημών μέσα στο επόμενο διάστημα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles