16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Το μυστηριώδες διαστημικό σκάφος που ήταν σε τροχιά για 15 μήνες

    Τον Μάρτιο του 2011 ένα μυστηριώδες σκάφος εκτοξεύτηκε στο διάστημα από το ακρωτήριο Canaveral στις ΗΠΑ. Το όνομά του X-37. Κατασκευασμένο κάτω από άκρα μυστικότητα στα εργαστήρια της Boeing Co. κι ενώ η Αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) επισήμως είχε ανακοινώσει την παύση των αποστολών της, για οικονομικούς λόγους, το μη επανδρωμένο σκάφος αυτό, εκτοξεύτηκε και παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη γη για 15 μήνες περίπου, μέχρι εχθές.

    Το X-37 προσγειώθηκε εχθές στην αεροπορική βάση Vanderberg. Τι έκανεόμως το μη επανδρωμένο σκάφος στο διάστημα για τόσους μήνες και κάτω από τόσο μεγάλο πέπλο μυστηρίου;

    Το γεγονός ότι παρά την παύση των αποστολών από τη NASA, η συγκεκριμένη αποστολή του X-37 υλοποιήθηκε μετά από επιμονή του Αμερικανικού Πενταγώνου που ανέλαβε την αποστολή, έχει κάνει τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας να έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα.

    Το 10 περίπου μέτρων σκάφος, περίπου στο 1/5 του μεγέθους ενός συνηθισμένου διαστημόπλοιου έχει σχεδιαστεί για να παραμένει σε τροχιά γύρω από τη γη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα ακόμα drone, δηλαδή, ένα ακόμα μη επανδρωμένο σκάφος ειδικού σκοπού.

    Αναλυτές αναφέρουν πως λόγω του μεγέθους αλλά και της επιμονής του Πενταγώνου να ολοκληρωθεί η αποστολή αυτή, μάλλον είναι προάγγελος ενός όπλου που κατασκευάζει το Πεντάγωνο το οποίο θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη γη και θα «ρίχνει βόμβες από ψηλά» ή θα καταστρέφει εχθρικούς δορυφόρους .

    Σε κάθε περίπτωση, θα καθυστερήσουμε πολύ να μάθουμε τον λόγο ύπαρξης του σκάφους αυτού που προσγειώθηκε εχθές. Όσο κι αν οι επιστήμονες που συντόνιζαν την αποστολή δηλώνουν πανευτυχείς για την επιτυχία της και ότι τώρα, με την προσγείωσή του θα μπορούν να διαπιστώσουν τους καρπούς των κόπων τους, το «φορτίο» αυτού του drone, παραμένει μυστικό.

    Ίσως το ανακαλύψουμε στην επόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ. Προς το παρόν, δείτε το βίντεο από την προσγείωση του X-37 που έχει ξεσηκώσει σειρά σεναρίων και ερωτήσεων από τους συνωμοσιολόγους.

    Πηγή: LA Times

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles