17.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Το Netflix προκαλεί τα τηλεοπτικά κανάλια με τα πρώτα Emmy για το “House of Cards”

    Το Netflix “γράφει ιστορία” και το πείραμα του “House of Cards” σφραγίζει την επιτυχία του κερδίζοντας ένα σημαντικό βραβείo Emmy στη χθεσινοβραδινή τελετή στο Nokia Theater του Los Angeles.

    O David Fincher κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας σε δραματική σειρά για το επεισόδιο “Chapter 1”, με τη σειρά να κερδίζει άλλα δύο “creative arts” Emmy awards φέτος και να γίνεται το πρώτο online show που βραβεύεται με Emmy.

    house-of-cards-lineup

    Η 1η Φεβρουαρίου που μας πέρασε ήταν η μέρα που άνοιξε ο “δρόμος” γι’ αυτήν την επιτυχία, με το Netflix, μία συνδρομητική υπηρεσία streaming περιεχομένου μέσω Διαδικτύου, να επιχειρεί κάτι με φιλοδοξία να αλλάξει τον τρόπο διανομής original “τηλεοπτικού” περιεχομένου. Και να τα καταφέρνει…

    Τη μέρα εκείνη έδωσε στη διάθεση του κοινού και τα 13 επεισόδια του 1ου κύκλου του “House of Cards”, ενός πολιτικού θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Kevin Spacey και σκηνοθέτη στα πρώτα δύο επεισόδια (αλλά και στην επίβλεψη της παραγωγής των υπόλοιπων της 1ης σεζόν) τον David Fincher.

    Το πείραμα πέτυχε και η Αμερική των καλωδιακών καναλιών -που μας έχουν χαρίσει ουκ ολίγες μεγάλες στιγμές στον τομέα των TV shows- απέκτησε ακόμη έναν υπολογίσιμο διανομέα.

    Το Netflix έχει υποσχεθεί ότι θα δημιουργεί τουλάχιστον πέντε πρωτότυπα προγράμματα ετησίως, έχοντας ως σχέδιο να διπλασιάσει αυτό τον αριθμό το 2014 και με budget πάνω από 300 εκατ. δολάρια, για σειρές όπως το “House of Cards” αλλά και τα “Hemlock Grove” και “Orange is the New Black”.

    Θέλει, μάλιστα, να γίνει ένα HBO (δημοφιλέστατο καλωδιακό κανάλι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού), πιο γρήγορα απ’ ό,τι εκείνο τα κατάφερε.

    Ο Kevin Spacey, πρωταγωνιστής του “House of Cards” δηλώνει υπέρμαχος αυτού του νέου τρόπου διανομής. “Δώστε στους ανθρώπους αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν, στη μορφή που το θέλουν, σε μία λογική τιμή και το πιο πιθανό είναι ότι θα πληρώσουν γι’ αυτό και δε θα το κλέψουν” σημειώνει ο δημοφιλής ηθοποιός και τα πρώτα Emmy για το “House of Cards” έρχονται να επιβραβεύσουν με τον καλύτερο τρόπο την πίστη του Netflix και της ομάδας του στο να αλλάξουν τη διανομή πρωτότυπου περιεχομένου για πάντα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles