17 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Ξανά στο προσκήνιο η πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών στην CYTA

    cyta

    Σε ομιλία του στο London School of Economics με θέμα «Κύπρος: Αναγέννηση από την κρίση στην ευρωπαϊκή οικονομική διάσταση», ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αναφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Μάρτιου 2017 στην πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, αναγνωρίζοντας συνάμα ότι υπάρχουν αρκετές ακόμη προκλήσεις που έμειναν πίσω, μεταξύ των οποίων είναι και η καθυστέρηση υλοποίησης των ιδιωτικοποιήσεων.

    Ειδικότερα, και σε ερώτηση που τέθηκε από το ακροατήριο, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να είχε προχωρήσει περισσότερο, σημειώνοντας ότι «δεν έχει γίνει επαρκής πρόοδος ως προς την πώληση της CYTA». Όπως ανάφερε, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει ξανά να προωθήσει την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών στον οργανισμό. «Το βρίσκουμε δύσκολο, αλλά θα κάνουμε μία ακόμα απόπειρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά την εγχώρια οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε τρία διδάγματα από την κρίση και τη διαχείρισή της: ότι η αναβλητικότητα στη λήψη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων οικονομικής πολιτικής είναι «συνταγή καταστροφής», ότι τα προβλήματα μιας οικονομίας δεν αντιμετωπίζονται με αύξηση δαπανών και διεύρυνση ελλειμμάτων, καθώς και ότι η αύξηση των φόρων απλώς καθιστά βαθύτερη την ύφεση. Παράλληλα επεσήμανε ότι η Κύπρος έχει διανύσει πολύ δρόμο, έχοντας καταφέρει να εξαλείψει το δημοσιονομικό έλλειμμα «με τη μία» και αναδιαρθρώνοντας το τραπεζικό της σύστημα.

    Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι έχουν γίνει κάποια βήματα όπως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού και η πρόοδος στα σχέδια πώλησης του Κρατικού Λαχείου, ενώ σημείωσε ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας θα γίνει πιθανότατα έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles