15.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Xbox 360: Οι καλύτεροι τίτλοι που πέρασαν από την κονσόλα της Microsoft

    Το τέλος του 2013 δεν σηματοδοτεί απλά το φινάλε μίας ακόμα χρονιάς. Με το κλείσιμο του έτους, βλέπεις, μία ολόκληρη γενιά κονσολών φτάνει ουσιαστικά στη δύση της, καθώς τα Xbox 360 και PS3 (το PlayStation 3 που μετέπειτα η Sony… άλλαξε σε PS3) μετά από 8 και 7 χρόνια αντίστοιχα ετοιμάζονται να δώσουν τις θέσεις τους σε Xbox One και PS4.

    xbox360-best-games-ever

    Με τα δύο συστήματα λοιπόν να κάνουν… φινάλε (όχι πως θα σταματήσει η υποστήριξή τους, απλά πλέον με τους… διαδόχους τους στην αγορά, όσο να ‘ναι περνούν σε δεύτερη μοίρα), το gameslife αποφάσισε να κάνει δύο μεγάαααλα αφιερώματα γι’ αυτά, ένα για το καθένα, θέλοντας αφ’ ενός να αποτείνει έναν ελάχιστο φόρο τιμής, και αφ’ ετέρου να θυμηθεί μαζί σου τα «διαμάντια» που κυκλοφόρησαν για το καθένα.

    Ξεκινάμε λοιπόν με το Xbox 360. Το μενού έχει και PS3 αργότερα…

    Gears of War

    Epic Games (Microsoft Game Studios), 2006, Xbox 360
    Η ανθρωπότητα κινδυνεύει και ο εφιάλτης των Locust παίρνει σάρκα και οστά. Μπροστά στον κίνδυνο, μια ομάδα από ήρωες με μπροστάρη τον Marcus Fenix αναλαμβάνει να σώσει τον κόσμο και κάπως έτσι ένα θρυλικό franchise ξεκινά. Συνδυάζοντας στοιχεία tactical shooter και action, το Gears of War προσέφερε μια πρωτόγνωρη εμπειρία με μικρές δόσεις survival horror, επικές μάχες, ακατάπαυστο πιστολίδι και κινηματογραφική αισθητική, απόρροια της εξαιρετικής χρήσης της Unreal Engine 3.

    Halo 3

    Bungie Software (Microsoft Game Studios), 2007, Xbox 360
    Η σειρά Halo, η πλέον χαρακτηριστική αποκλειστικότητα της Microsoft, δεν θα μπορούσε να αξίζει ένα καλύτερο φινάλε (η τριλογία τουλάχιστον) απ’ αυτό που της προσέφερε το Halo 3. Σκηνικά που παρέπεμπαν σε ταινία, πλοκή που θα ζήλευαν κορυφαία blockbusters, μία ιστορία που βαδίζει με χειρουργική ακρίβεια προς την κορύφωσή της και όλα αυτά, γαρνιρισμένα με μπόλικη δράση, μάχες, όπλα, ξύλο. Το είδος των FPS στα καλύτερά του.

    Red Dead Redemption

    Rockstar Games (Rockstar San Diego), 2010, Xbox 360, PS3
    Φαντάσου την ταινία Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος. Φαντάσου και το concept των Grand Theft Auto. Τα φαντάστηκες; Ωραία. Προσπάθησε να τα συνδυάσεις τώρα και… τατάαααν, ιδού το Red Dead Redemption, ένα sandbox action που διαδραματίζεται στην Άγρια Δύση. Το όλο στόρι και η κινηματογραφικότητα (!) του πρωταγωνιστή, περνούν σε δεύτερο ρόλο, απόρροια του αχανούς κόσμου του και των όσων είχες να κάνεις σε αυτόν. Καυτά ρεβόλβερ, ατίθασα άλογα, λάσα και καουμπόηδες…

    Call of Duty 4: Modern Warfare

    Infinity Ward (Activision), 2007, Xbox 360, PS3, PC
    Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 24 εκατ. αντίτυπα (και μεταφράζονται σε κάμποσες εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια) και βραβεία που για να χωρέσουν χρειάζονται φορτηγό, το Modern Warfare ήταν το πρώτο πραγματικό blockbuster στη σειρά Call of Duty, ένας σούπερ σταρ που ήρθε να αλλάξει μια για πάντα το franchise. Με gameplay που άλλαζε διαρκώς στην πορεία, σκηνές που θύμιζαν μιλιτέρ ταινία και εντυπωσιακές σεκάνς, το Modern Warfare είχε γίνει «hit» πολύ πριν κυκλοφορήσει.

    Δες και τα υπόλοιπα παιχνίδια στο gameslife.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles