24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Xiaomi: Σε συζητήσεις με αυτοκινητοβιομηχανίες για την κατασκευή ηλεκτρικού οχήματος!

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Xiaomi πραγματοποίησε συνομιλίες με αυτοκινητοβιομηχανίες γύρω από πιθανές συνεργασίες σε θέματα παραγωγής, καθώς περιμένει την έγκριση του Πεκίνου που θα της δώσει το δικαίωμα να προχωρήσει στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως αναφέρουν οι πηγές, ο κινεζικός κολοσσός της αγοράς των smartphone, ο οποίος έχει φιλοδοξίες να αναπτύξει το δικό του brand ηλεκτρικών οχημάτων, έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Brilliance Auto Group Holdings και η Chery Automobile.

    Η Xiaomi είχε, επίσης, συνομιλίες με την Beijing Automotive Group σχετικά με μια πιθανή συνεργασία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, όπως ανέφερε δημοσίευμα του Bloomberg τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Η ανάπτυξη ενός ευρύτερου δικτύου από την πλευρά της Xiaomi ενός ευρύτερου δικτύου έρχεται καθώς η Κίνα προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό των αδειών παραγωγής EV. Μετά την ανάπτυξη με ιλιγγιώδεις ρυθμούς μέσω γενναιόδωρων επιδοτήσεων, ο κλάδος των ηλεκτρικών οχημάτων παρουσιάζει κάμψη, κάπως οι υπάρχοντες παίκτες μειώνουν τις τιμές για να τονώσουν την καταναλωτική ζήτηση.

    Αυτό φαίνεται ότι ωθεί τους νεοεισερχόμενους στην αγορά να επιδιώξουν συνεργασίες με αδειοδοτημένους κατασκευαστές ή να μεταβάλουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Xiaomi εξακολουθεί να εργάζεται για να λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής, το οποίο υπογράφει την παραγωγή EV. Οι συζητήσεις με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθούν συνεργασίες.

    Ο συνιδρυτής της Xiaomi, Lei Jun, έχει δεσμευτεί να επενδύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να κάνει τα EV πραγματικότητα για τον τεχνολογικό όμιλο και ελπίζει να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την υπογραφή της Xiaomi μέσα στο επόμενο έτος.

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles