15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Zopo Flash X2. Στα χέρια μας για unboxing και hands-on

    Η Zopo εμπλουτίζει τη γκάμα της στην ελληνική αγορά και, μετά το Zopo Flash X1, παρουσιάζει και την ανανεωμένη εκδοχή του, το Zopo Flash X2, μια entry-level συσκευή που αφορά το μέσο χρήστη προσφέροντας value for money αλλά και μερικά χαρακτηριστικά που δε βρίσκουμε εύκολα στην αγορά.

    cof

    Δείτε το unboxing και hands-on του Zopo Flash X2

    Το Flash X2 έχει μεταλλικό frame, με φινίρισμα-καθρέφτη στο πίσω μέρος και έρχεται σε χρυσό, μαύρο και μπλε χρώμα, θυμίζοντας αρκετά σε εμφάνιση και κατασκευή το X1. Το πλεονέκτημα και σε αυτή την περίπτωση αυτή είναι το αφαιρούμενο, πλαστικό πίσω μέρος, το οποίο αποκαλύπτει τις υποδοχές για κάρτες SIM και microSD, αλλά και την αφαιρούμενη μπαταρία, την οποία αλλάζετε πανεύκολα αν ποτέ χρειαστεί να το κάνετε. Σημειώνουμε, όπως θα δείτε και στο hands-on video μας, πως το X2 έχει τρείς υποδοχές για microSD και SIM, ώστε να μη “θυσιάζετε” τη 2η SIM προς όφελος της κάρτας μνήμης. Δέχεται μια nano-SIM και μια micro-SIM, συν τη microSD, λοιπόν.

    cof

    Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο USB, φορτιστή 1A, ακουστικά-handsfree σε λευκό χρώμα και ενσωματωμένο προστατευτικό οθόνης ήδη πάνω στη συσκευή, αλλά και 2 μικρά εγχειρίδια. Να σημειωθεί πως στα καταστήματα θα βρείτε και επίσημα αξεσουάρ για το Zopo Flash X2 όπως θήκη σιλικόνης και tempered glass, σε λογικές τιμές.

    Το Flash X2 έχει οθόνη 5,99″ με IPS panel και ανάλυση HD+, καθώς έχει 18:9 aspect ratio, σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές της τεχνολογίας στο χώρο των mobiles. Αρκετά ικανοποιητική από πλευράς φωτεινότητας και απεικόνισης, καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της πρόσοψης (85%), αν και η συσκευή δεν εμπίπτει στην κατηγορία “bezel-less”, ενώ το γυαλί είναι κυρτό 2.5D. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε ένα τετραπύρηνο MediaTek MT6737T με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, ένας βασικός συνδυασμός που μπορείτε να επεκτείνετε μέσω microSD κάρτας, όσον αφορά το ένα σκέλος του. Η συσκευή τρέχει Android 7.0 Nougat σε μια αρκετά “pure” μορφή του και δε θα βρείτε μέσα περιττά apps, ενώ λειτουργεί γρήγορα και ομαλά.

    cof

    Μια μικρή αναζήτηση στις ρυθμίσεις της συσκευής αποκαλύπτει δυνατότητες που δε βρίσκουμε ούτε σε σαφώς ακριβότερα Android μοντέλα της αγοράς και θα σας λύσουν τα χέρια! Όπως, για παράδειγμα, τα διάφορα gestures που σας επιτρέπουν να ενεργοποιείτε συγκεκριμένα apps με μια κίνηση, αλλά και άλλες λειτουργίες όπως τοdouble tap to wake που κάνουν τη χρήση των κουμπιών… περιττή!

    Υποστηρίζει 4G LTE δίκτυα ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι έχει από τα μικρότερα SAR values της αγοράς, με 0.245 W/kg (κεφάλι) και 0.934 W/kg (σώμα), πολύ κάτω από τα επίσημα όρια της ΕΕ και χαμηλότερα από πολλές συσκευές του ανταγωνισμού. Έτσι, το μόνο που δεν έχετε να φοβάστε είναι η ακτινοβολία του κατά τη χρήση.

    Στο πίσω μέρος του βρίσκεται ένας γρήγορος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων (0,2 sec) που λειτουργεί απρόσκοπτα και με πολύ καλή απόκριση, ενώ ακριβώς από πάνω του βρίσκεται το LED flash και η 8MP κύρια κάμερα που μπορεί να κάνει λήψη 1080p videos. O αισθητήρας είναι της SONY (IMX 219) και καλύπτει τις βασικές μας απαιτήσεις, με διάφραγμα φακού f/2.4, ενώ η selfie κάμερα, έχει αισθητήρα 5MP με δικό της, soft LED flash και υποστηρίζει beautification mode αλλά και το δημοφιλές bokeh effect για καλύτερα πορτραίτα.

    cof

    Ένας τομέας στον οποίο το Zopo Flash X2 είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το X1, είναι η αυτονομία. Η μπαταρία της συσκευής είναι σαφώς μεγαλύτερη, με χωρητικότητα 3.380mAh και πολύ άνετα θα “βγάλει” το 24ωρο του χρήστη, ενώ με λογική χρήση αντέχει και 48 ώρες χωρίς φόρτιση. Ο φορτιστής που θα βρείτε στη συσκευασία έχει output 1A/5V και την επαναφορτίζει μέσα σε 1,5 ώρα περίπου.

    Το Zopo Flash X2 μπορείτε να βρείτε σε αρκετά ελληνικά καταστήματα, με 24 μήνες εγγύησης, έναντι €149,9 (προτεινόμενη τιμή λιανικής).

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles