22.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    20 χρόνια μετά! Viral στο TikTok επιστολή του Οσάμα Μπιν Λάντεν

    Το TikTok αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά για τη νεολαία. Έχουμε κατά καιρούς δει να γίνονται viral πολλά videos και εικόνες. Τώρα, μια επιστολή που γράφθηκε πριν από 2 δεκαετίες ήρθε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα.

    Πιο συγκεκριμένα, το γράμμα που γράφτηκε πριν από 21 χρόνια από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον ιδρυτή της Αλ Κάιντα, έχει γίνει viral στο TikTok με πολλούς χρήστες να εκφράζουν τη συμφωνία τους με το γνωστό τρομοκράτη.

    Η εν λόγω αντισημιτική επιστολή, που γράφτηκε μόλις ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που κόστισαν τη ζωή σχεδόν 3.000 ανθρώπων, δημοσιεύθηκε στον Guardian το 2002, αλλά αφαιρέθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023, μόλις το μέσο ενημερώθηκε για την επίδραση που έχει στα social media.

    Το hashtag #lettertoamerica έχει προβληθεί 4,5 εκατομμύρια φορές στην εφαρμογή.

    Ένας χρήστης που έφτιαξε ένα βίντεο σχετικά με την επιστολή, συζήτησε τις ενέργειες του αμερικανικού στρατού στη Μέση Ανατολή. Μια άλλη χρήστης εξέφρασε πώς η επιστολή άλλαξε την αντίληψή της για τον κόσμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέτρα κατά των AI-generated videos παίρνει το YouTube (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles