13.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
More

  8ο Συνέδριο InfoCom Cyprus 2016 – «A brave digital world: Challenge Unlimited» – Τρίτη 29η Νοεμβρίου 2016

  Με τίτλο «A brave digital world: Challenge Unlimited» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29η Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Hilton Λευκωσίας, το 8ο Συνέδριο InfoCom Cyprus 2016 (www.infocomcy.com). Με δεδομένη την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο και τις επιπτώσεις της τριετούς κρίσης, το φετινό InfoCom Cyprus 2016 εστιάζει την θεματολογία του στην επιτυχή αντιμετώπιση των νέων κοινωνικο-οικονομικών αναπτυξιακών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος, (ψηφιακή και οικονομική ενσωμάτωση – αύξηση της παραγωγικότητας – αύξηση της απασχόλησης – ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσω της παροχής πρόσβασης σε ζωτικές κοινωνικές υπηρεσίες, υγείας, εκπαίδευσης, ασφάλειας και διακυβέρνησης). Οι βασικές ενότητες του συνεδρίου θα είναι οι ακόλουθες:

  infocom cy 2015 1

  1η Ενότητα Networks: Future Ready? 

  Η Κύπρος είναι ένα κλασικό παράδειγμα χώρας, όπου η σχέση υποδομών ΤΠΕ και υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών δεν έχουν παράλληλη πορεία.  Ο δρόμος για τη μείωση του κόστους διάθεσης, περνάει μέσα από τον ανασχεδιασμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, προκειμένου να εξασφαλιστεί χαμηλό λειτουργικό κόστος και υψηλή ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων, αναγκαίων για τις απαιτητικές ψηφιακές υπηρεσίες, τόσο σήμερα όσο κυρίως στο μέλλον.  Η αναγκαιότητα αυτή έχει εκφραστεί στους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και με αυτή ως οδηγό, πάροχοι υπηρεσιών και υποδομών, αλλά και κατασκευαστές συσκευών, αναζητούν το ιδανικό μίγμα κόστους-απόδοσης που θα κάνει πιο προσιτή τη χρήση, επιτυγχάνοντας τη δημιουργία της κρίσιμης μάζας για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

  2η Ενότητα  Leader’s summit: Changing Together!

  Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αναδείξει με εμφατικό τρόπο την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών, ως μέσο για την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων και γενικότερα της οικονομίας. Η ανάπτυξη ωστόσο, απαιτεί νέες επενδύσεις οι οποίες είναι δυσκολότερες, κυρίως λόγω της συμπίεσης της κερδοφορίας των παρόχων. Ποιες είναι όμως οι επιλογές των παρόχων για τη διασφάλιση της απόδοσης των επενδύσεων; Οι ηγέτες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς της Κύπρου, θα συζητήσουν τις στρατηγικές τους και τα σχέδια τους, μέσα από το πρίσμα των αλληλεπιδράσεων όλων των παραγόντων της τεχνολογίας, της οικονομίας και της Πολιτείας, οι οποίες διαμορφώνουν νέες ισορροπίες και σχέσεις αλληλεξάρτησης, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Ατζέντας 2020!

  3η Ενότητα Digital Business Transformation

  Η καθυστέρηση των κυπριακών επιχειρήσεων στο να υιοθετήσουν  τις νέες τεχνολογίες επηρεάζει  σημαντικά την ανταγωνιστικότητα τους και περιορίζει την πιθανότητα  τους να καινοτομήσουν. Αν, με τη βοήθεια όλων – Πολιτείας, δικτύων, επιχειρήσεων και πολιτών, αλλάξει αυτή η παράμετρος τότε τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτή την αυτό-τροφοδοτούμενη εξίσωση, θα ήταν εντυπωσιακά. Ειδικότερα η Κύπρος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ως κόμβος δεδομένων, έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα μπορούσε να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη από τη μετατροπή της σε digital nation. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα μιλήσουμε για όλα τα τεχνολογικά εργαλεία (BaaS, Cloud, e-business, digital marketing) που είναι διαθέσιμα στον σύγχρονο επιχειρηματία

  Περισσότερες και ανανεωμένες πληροφορίες για το Συνέδριο και τις επιμέρους ενότητες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του InfoCom Cyprus. Το Συνέδριο προβάλλεται επίσης από την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook, ενώ μέσα από το κανάλι στο YouTube μπορείτε να δείτε τις περσινές ομιλίες. Ακόμα, είναι διαθέσιμο τόσο το πρόγραμμα, όσο και το απολογιστικό της περσινής εκδήλωσης.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles