18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Αλλάζουν… γκαρνταρόμπα οι αστροναύτες! Αυτή είναι η στολή της αποστολής Artemis ΙΙΙ

    Η NASA και η Axiom Space αποκάλυψαν τη στολή που θα φορούν οι αστροναύτες της αποστολής Artemis ΙΙΙ στο επερχόμενο ταξίδι στη Σελήνη και σίγουρα πρόκειται για μια αλλαγή που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Η αποστολή Artemis III έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο του 2025 και θα είναι η πρώτη σεληνιακή προσεδάφιση με πλήρωμα από την εποχή του Apollo 17, το 1972. Το πλήρωμα που θα ταξιδέψει περιλαμβάνει την πρώτη γυναίκα και τον πρώτο έγχρωμο αστροναύτη που θα φτάσει στο φεγγάρι, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα.

    Η νέα διαστημική στολή είναι συμβατή με ένα ευρύτερο φάσμα σωματότυπων. Είναι επίσης πιο ευέλικτη από τα προηγούμενα μοντέλα, φέρει φως και κάμερα HD. Ο σχεδιασμός προσφέρει αντοχή στο ακραίο κρύο των μόνιμα σκιασμένων περιοχών της Σελήνης, όμως αυτό που λείπει προς το παρόν είναι το εμβληματικό λευκό των παλαιότερων διαστημικών στολών της NASA. Δε συντρέχει, βέβαια, λόγος ανησυχίας, αφού αυτή η στολή που είδαμε είναι σε πειραματικό στάδιο. Η τελική έκδοση, που θα φορεθεί από τους αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης, πιθανότατα θα είναι ολόλευκη, τηρώντας την παράδοση.

    Διαβάστε επίσης:

    Meta: “Παγώνουν” τα NFTs σε Facebook και Instagram

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles