18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Anonymous – ΝεοΝαζί Γερμανίας σημειώσατε 1

    Η αρχή της νέας χρονιάς, βρίσκει τους Anonymous της Γερμανίας να καταφέρνουν νέα χτυπήματα εναντίον των Νεοναζί της χώρας. Οι hack-τιβιστές ανέβασαν περισσότερα στοιχεία ανθρώπων που ασχολούνται με το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) της Γερμανίας, ή έχουν προχωρήσει σε δωρεές προς αυτό, ή ακροδεξιά websites.

    To operation έχει ονομαστεί #OpBlitzkrieg και έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Στο site nazi-leaks.net έχουν ανεβάσει όλα τα στοιχεία των ανθρώπων που έχουν “απαλλοτριώσει” από τις επιθέσεις τους, αν και το site φαίνεται να έχει “πέσει” για κάποιο λόγο. Εκτός από τους χρηματοδότες του συγκεκριμένου κόμματος, οι Anonymous “εκθέτουν” και συντελεστές ακροδεξιών sites στη Γερμανία ή συντάκτες ακροδεξιάς εφημερίδας.

    Οι Γερμανοί, βέβαια, είναι αρκετά επιφυλακτικοί με αυτές τις μεθόδους, καθώς πιστεύουν πως μέθοδοι σαν αυτές των Anonymous, παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχουν άνθρωποι στην Γερμανία που αναφέρουν πως “ναι, πρέπει να εξαλειφθεί το μίσος και ο ρατσισμός των ΝεοΝαζί, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μέσω της εκπαίδευσης και της γελοιοποίησης” και όχι μέσω τις παραβίασης των προσωπικών στοιχείων.

    Τι πιστεύετε; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, σε περιπτώσεις όπως αυτές των Νεοναζί; Ή το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα θα πρέπει να παραμένει απαραβίαστο, ανεξάρτητα ποιον αφορά;

    Πηγή: Deutche Welle, Digital Trends

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles