20.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Απίστευτο! Πόσο πωλείται σήμερα ένα σπάνιο NFT των 2,9 εκατ. δολαρίων;

    Πριν από 1-2 χρόνια, τα NFTs αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα trends στον ψηφιακό κόσμο. Σήμερα, βέβαια, η κατάσταση είναι διαφορετική. Αρκετοί είναι αυτοί -μεταξύ των οποίων αρκετοί celebrities- που επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια και τώρα… κλαίνε τα λεφτά τους.

    Ο σημερινός ιδιοκτήτης του πρώτου Tweet του Jack Dorsey σε μορφή NFT, για παράδειγμα, έθεσε ξανά προς πώληση αυτό το πάλαι ποτέ εξαιρετικά πολύτιμο ψηφιακό αντικείμενο. Ωστόσο, δεν είναι τόσο πολύτιμο όσο ήταν…

    Ο γεννημένος στο Ιράν επιχειρηματίας crypto Sina Estavi αγόρασε το πρώτο tweet του ιδρυτή του Twitter Jack Dorsey ως NFT για 2.9 εκατομμύρια δολάρια το 2021. Επί του παρόντος, η κορυφαία προσφορά για το NFT είναι 1 ETH ή ισοδύναμη με 1.895 δολάρια.

    Ο κ. Estavi φαίνεται να έχει “κρεμάσει” αυτό το διάσημο NFT μπροστά στους παρατηρητές δημοπρασιών OpenSea αρκετές φορές από τότε που το αγόρασε. Ένα χρόνο αφότου επένδυσε σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια στο Tweet πέντε λέξεων του Dorsey, περίμενε ότι θα ήταν σε θέση να το μεταβιβάσει στον επόμενο ιδιοκτήτη για 48 εκατομμύρια δολάρια.

    Ωστόσο, η δημοπρασία της άνοιξης του 2022 που πραγματοποίησε ο επιχειρηματίας προσέλκυσε μόνο αστείες προσφορές. Πέρσι, η καλύτερη προσφορά για αυτό που περιγράφηκε ως «η Μόνα Λίζα του ψηφιακού κόσμου», ήταν 2,2 ETH, δηλαδή 6.800 δολάρια.

    Οι προσπάθειες πώλησης αυτού του γνωστού NFT χτύπησαν ξανά τα πρωτοσέλιδα ένα χρόνο αργότερα (Απρίλιος 2023). Αυτή τη φορά, η καλύτερη προσφορά στην αγορά OpenSea ήταν ακόμη χειρότερη. Το CoinDesk ανέφερε ότι το NFT του Estavi έλαβε προσφορά μόνο έως 0.09 ETH (277 $ με τη σύγχρονη συναλλαγματική ισοτιμία).

    Επί του παρόντος υπάρχει προσφορά 1 ETH ή ισοδύναμη με 1.895 δολάρια. Αυτό το ποσό είναι 99.93% μικρότερο από αυτό που καταβλήθηκε για το NFT το 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    Kaspersky: Έντονη δραστηριότητα απάτης γύρω από το Threads

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles