23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Ανακοινώθηκαν τα νέα MacBook Pro με M3 chips

    Η ημέρα των ανακοινώσεων για την Apple έφτασε και μαζί της έφερε νέα 14” και 16” MacBook Pro notebooks, εφοδιασμένα με τα πολυσυζητημένα M3 chips. Το entry-level τώρα είναι μια συσκευή 14’’ με vanilla M3 chip και χωρίς Touch Bar, που αποτελεί φυσικό διάδοχο του 13’’ M1 MacBook Pro. Είναι, ωστόσο, μια συσκευή μεγαλύτερη και πιο ακριβή.

    Τα νέα chips αποτελούν τη μεγάλη βελτίωση στο εσωτερικό, ενώ στο εξωτερικό, αυτοί οι φορητοί υπολογιστές (μόνο οι επιλογές M3 Pro και M3 Max) έρχονται και σε Space Black. Είναι μια απόχρωση πιο σκούρα, σε σύγκριση με το Space Grey, για λιγότερο εμφανή δαχτυλικά αποτυπώματα.

    Η Apple είπε ότι το MacBook Pro 16″ M3 Pro silicon αντέχει για 22 ώρες με μία μόνο φόρτιση, ενώ οι εκδόσεις των 14″ έρχονται με μικρότερες μπαταρίες, οπότε αναμένεται μικρότερη διάρκεια.

    Το 14″ M3 MacBook Pro έχει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Απαλλάσσεται από τα παχιά πλαίσια που υπήρχαν στο MacBook 13” και αποκτά notch. Εντάσσεται επίσης στην οικογένεια των μεγαλύτερων laptops με οθόνη Liquid Retina XDR.

    Το I/O στα νέα MacBook Pro μοιάζει πολύ με τα αντίστοιχα M2, δηλαδή τρεις θύρες Thunderbolt 14, μια θύρα HDMI, SD card reader και μια υποδοχή MagSafe για φόρτιση. Οι οθόνες, σύμφωνα με την εταιρεία, φτάνουν τα 600 nits φωτεινότητας, δηλαδή είναι 20% μεγαλύτερη από πριν.

    Το βασικό 14″ M3 MacBook Pro ξεκινά από 1.599 $ με 8 GB Unified Storage και 512 GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ η επιλογή 1 TB θα κοστίζει 200 $ περισσότερο.  Το MacBook Pro 14″ με M3 Pro ξεκινά από 1.999 $ με Unified Storage 18 GB και χώρο αποθήκευσης 512 GB, αλλά υπάρχει επίσης μια επιλογή με τροφοδοτικό USB-C 1 TB και 96W στα 2.399 $. Η κορυφαία βαθμίδα διαθέτει το M3 Max, 36 GB Unified Storage, χώρο αποθήκευσης 1 TB και κοστίζει 3.199 $. Οι προ-παραγγελίες για τα νέα M3 MacBook Pro ξεκίνησαν ήδη και θα κυκλοφορήσουν στις 7 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Είναι επίσημο: Έρχονται συνδρομές σε Facebook, Instagram και X (Twitter)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles