18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Apple Vision Pro: Creepy avatars είναι έτοιμα να εισβάλουν στο χώρο σας

    Το Apple Vision Pro κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τον κόσμο της τεχνολογίας. Από τις πρώτες ημέρες του λανσαρίσματος το ενδιαφέρον για το headset ήταν μεγάλο και αρκετά… ευτράπελα έκαναν το γύρω των social media.

    Η Apple τώρα αποφάσισε να “κοινωνικοποιήσει” κάπως τους μοναχικούς χρήστες του Vision Pro, δίνοντας περισσότερη ελευθερία στις Spatial Personas. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για τα άβαταρ που πλέον απελευθερώνονται από τα περιορισμένα τους windows και τοποθετούνται ακριβώς δίπλα στο χρήστη στον εικονικό χώρο. Στόχος είναι να καταστούν πιο φυσικές η συνεργασία και η συντροφιά στο Vision Pro, αφού ο χρήστης μπορεί να δουλέψει με το άβαταρ σε παρουσιάσεις, να παρακολουθήσει ταινίες μέσω του SharePlay ή να παίξει παιχνίδια σαν να έχει ένα φίλο δίπλα του. Η λειτουργία υποστηρίζει έως και πέντε συμμετέχοντες και θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους κατόχους ενός Vision Pro που τρέχει το visionOS 1.1 ή νεότερη έκδοση.

    Παρά το γεγονός ότι οι Spatial Personas της Apple είναι λίγο creepy και ρομποτικές, η εταιρεία τις έχει σταθερά βελτιώσει ώστε να αποτυπώνουν καλύτερα διάφορες εκφράσεις προσώπου και χτενίσματα. Όταν βρίσκονται σε ένα παράθυρο στο FaceTime, τα άβαταρ αποτελούν έναν μέτριο αντικαταστάτη του πραγματικού προσώπου των φίλων σας. Ίσως να γίνουν πιο χρήσιμα αν δημιουργούν την εντύπωση ότι οι απομακρυσμένοι φίλοι σας είναι πραγματικά δίπλα σας.

    Σημειώνεται ότι μπορεί το εν λόγω gadget να απευθύνεται σε… λίγους, ωστόσο είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι αποτελεί το πρώτο πραγματικά νέο προϊόν της εταιρείας από την εποχή που η Apple λάνσαρε το Apple Watch το 2014. Ελέγχεται κυρίως με τα χέρια, τα μάτια και τη φωνή του χρήστη, αν και μπορεί να συνδεθεί με ένα Magic Keyboard και ένα Trackpad για τις ανάγκες παραγωγικότητας ή ένα χειριστήριο όταν έρθει η ώρα για χαλάρωση και παιχνίδια.

    Πρόσφατα μια ιατρική ομάδα στο Νοσοκομείο Cromwell στο Λονδίνο φόρεσε το Vision Pro των 3.500 δολαρίων κατά τη διάρκεια δύο χειρουργείων στην σπονδυλική στήλη ασθενών, ενισχύοντας τις δηλώσεις της Apple ότι το headset έχει μέλλον στην ιατρική.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles