23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Cablenet: νέα σύμβαση αξίας 300 χιλ. ευρώ με το Τμήμα Δημοσίων Έργων για Cloud υποδομές και υπηρεσίες

    Υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, η νέα Σύμβαση μεταξύ του Τμήματος Δημοσίων Έργων και της Cablenet για τη «Φιλοξενία σε Υποδομή Cloud και Τηλεπικοινωνιακή Διασύνδεση της Εθνικής Πλατφόρμας Ανοικτών Συγκοινωνιακών Δεδομένων». Το εν λογω Συμβόλαιο που είναι αξίας περίπου €300,000 πλέον ΦΠΑ, με χρονικη διαρκεια ισχύος τους εξήντα μήνες, υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Αν. Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων κα Ελένη Κασκίρη και εκ μέρους της Cablenet ο κ. Θωμάς Χόπλαρος.

    Το Συμβόλαιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

    • την προμήθεια υποδομής Cloud, στην οποία θα εγκατασταθεί η Πλατφόρμα Παρακολούθησης και Διαχείρισης Κυκλοφορίας,
    • την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακού δικτύου στο οποίο θα συνδεθούν οι περίπου 120 υφιστάμενοι μετρητές κυκλοφορίας, 26 κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και τέσσερεις ηλεκτρονικές πινακίδες, όπως επίσης και νέος εξοπλισμός ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) και συμπεριλαμβάνει 40 ηλεκτρονικές πινακίδες πληροφόρησης, 170 κάμερες επιτήρησης κυκλοφορίας και 180 μετρητές.

    Η εγκατάσταση και διασύνδεση των πιο πάνω συστημάτων στοχεύουν στην πλήρη κάλυψη και ψηφιοποίηση του κύριου αστικού και υπεραστικού οδικού δικτύου της Κύπρου μέσω μιας ολοκληρωμένης Πλατφόρμας Παρακολούθησης και Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Μέσω της πλατφόρμας αυτής, θα επιτυγχάνεται η καλύτερη διαχείριση των δικτύων μεταφορών από τους υπεύθυνους φορείς και η γρήγορη ανταπόκριση σε συμβάντα, η παροχή πληροφοριών στους χρήστες των δικτύων και σε ιδιώτες για την ανάπτυξη εφαρμογών πλοήγησης, όπως επίσης και η παροχή δεδομένων σε ερευνητικά ή πανεπιστημιακά ιδρύματα για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης.

    Διαβάστε επίσης

    > Cablenet: σε ανοικτή ζώνη όλοι οι αγώνες της Εθνικής Ελλάδος στο EuroBasket 2022, μέσω του ALPHA Κύπρου

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles