16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Αγαπητοί fans των Ολυμπιακών Αγώνων. Σταματήστε να τουιτάρετε τόσο πολύ!

    Τυχεροί όσοι έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην Αγγλία και να παρακολουθούν τα Ολυμπιακά Αθλήματα, αλλά ο ενθουσιασμός τους, έχει προκαλέσει προβλήματα στους αθλητικογράφους που μεταδίδουν τους αγώνες. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε μέσω του πρακτορείου Reuters ότι οι σχολιαστές των αγώνων ποδηλασίας ανδρών το Σάββατο, δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τους τηλεθεατές τους πόσο μπροστά βρίσκονταν οι πρώτοι ποδηλάτες από τους υπόλοιπους γιατί τα δεδομένα από το σύστημα GPS, δεν μπορούσαν να φτάσουν στα τερματικά των σχολιαστών. Ο λόγος; Η υπερβολική χρήση των κοινωνικών δικτύων και ειδικά του Twitter, κατά την διάρκεια των αγώνων.

    Για να έχετε μία εικόνα του όγκου των tweets, φανταστείτε πως μόνο κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου, ο αριθμός των tweets που στάλθηκαν, ξεπέρασαν τον συνολικό αριθμό tweets από ολόκληρο το πρώτο 24ωρο των Ολυμπιακών του Πεκίνου. Ο συνολικός αριθμός των tweets που είδε το twitter, ήταν 9,66 εκατομμύρια! Κι αν αυτό σας φαίνεται πολύ, υπολογίστε πως τα αντίστοιχα μηνύματα μέσω του Weibo, του αντίστοιχου microblogging site της Κίνας, ήταν 119 εκατομμύρια! Η εταιρεία Sina, που δημοσίευσε ένα πολύ χαριτωμένο infographic των τιτιβισμάτων κατά την τελετή έναρξης, αναφέρει πως για να διαβάσει κάποιος όλα τα tweets, σχόλια και retweets που έγιναν κατά τις 4 ώρες που μεταδίδονταν η τελετή έναρξης σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να διαβάζει συνεχώς για 27 χρόνια!

    Πάντως, το πρόβλημα των διοργανωτών με την χρήση των κοινωνικών δικτύων κατά την διάρκεια των αγώνων, θα συνεχίσει και αναμένεται να είναι μεγαλύτερο σε αγώνες όπως ο μαραθώνιος, ή το τρίαθλο. Πράγμα που σημαίνει πως σε επίπεδο υποδομών, ακόμα και στη Μεγάλη Βρετανία που θεωρείται η πιο tech savvy χώρα της Ευρώπης, έχουμε πολύ δρόμο για να περηφανευτούμε ότι μπορούμε να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, έτσι δεν είναι;

    Πηγές: Reuters, Gizmodo, The Next Web

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles