18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Εκτός App Store το δημοφιλέστερο social media της Ρωσίας

    Την εφαρμογή του μεγαλύτερου ρωσικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, του VKontakte, αφαίρεσε η Apple από το App Store, μαζί με μια σειρά από apps του ρωσικού κολοσσού VK.

    To VKontakte, που αποτελεί το αντίστοιχο Facebook της Ρωσίας και μετρά εκατομμύρια downloads, εξαφανίστηκε από το App Store, χωρίς ωστόσο αρχικά να έχει ξεκαθαριστεί η αιτία.

    Η VK, η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή, ανακοίνωσε ότι οι χρήστες παρατήρησαν πως αρκετά δικά της apps έχουν αφαιρεθεί από το App Store, μεταξύ των οποίων τα Mail.ru, VK Music και Youla. Η ανακοίνωση επίσης εξηγεί στους χρήστες ότι αν η εφαρμογή είναι ήδη εγκατεστημένη στη συσκευή, θα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. Μπορεί να υπάρξουν όμως θέματα με τα notifications και τις πληρωμές. Επίσης, ενημέρωσε το κοινό ότι μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το VKontakte από mobile browsers και desktop application.

    Σχετικά με την κίνηση αυτή, εκπρόσωπος της Apple ανέφερε: «Οι εφαρμογές αυτές διανέμονται από developers των οποίων η πλειοψηφία ανήκει ή ελέγχεται από εταιρίες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Για να συμμορφωθούμε με αυτές τις κυρώσεις, η Apple ακύρωσε τους developer λογαριασμούς που σχετίζονται με αυτές τις εφαρμογές και οι εφαρμογές δεν είναι διαθέσιμες πλέον σε κανένα App Store, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας. Χρήστες που έχουν ήδη κατεβάσει αυτές τις εφαρμογές, μπορούν να συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν».

    Διαβάστε επίσης:

    Google: Έδωσε 250.000 δολάρια κατά λάθος σε hacker και εκείνος τα επέστρεψε

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles